Planering för att byta husbil

byta husbil

Det är mycket att stå i när en ska byta husbil, och vi som bor på heltid behöver lite extra planering eftersom vi sover i bilen fram till dagen för bytet.

Nu kan vi inte ha fötterna i högläge med havsutsikt längre (bilden är från Björkö). Nu gäller det att dra igång allt som ska göras innan vi byter FrankieBoy mot Vega. Vi har fortfarande ambitionen att komma iväg över Öresundsbron i slutet av månaden.

Tömma FrankieBoy

Idag åker vi till vår hemma-hemma plats. Där vi har vårt förråd och tillgång till allt vi kan tänkas behöva när vi ska förbereda FrankieBoy för att byta ägare.

Flyttstäda

En ordentlig städning av alla utrymme ska göras. En del har vi ju redan städat, även om det inte var planerat 🙂

Brobizz

Vi har redan ringt Öresundsbron och fått veta att vi kan strunta i att använda Brobizzen i år och istället lägga till Vega i bropasset så fort vi fått registreringsbeviset. Därefter kan vi köra genom de manuella bommarna vid broarna för att få rabatten. BroBizzen skickar vi in så de kan ta bort FrankieBoy och lägga in Vega så är det klart för nästa år.

Bäddmadrasser

Bokat tid för att göra bäddmadrasser på Svensk Madrassdesign den dagen vi hämtar Vega. Vi gjorde samma sak med FrankieBoy.

Larm

Vega har inte något larm, så dagen efter att vi hämtat henne ska hon få larm monterat av en firma i Göteborg.

Försäkring

Vår Folksamförsäkring är ändrad till att gälla Vega istället för FrankieBoy från och med hämtningsdatumet.

Husbilsklubben

Byta registreringsnummer för vår husbil på Husbilsklubben. Som vi främst är med i för att få rabatten på Folksam kan vi erkänna.

Frankiaklubben på FB

Eftersom Vega inte är en Frankia (nu fick ni veta nåt i alla fall) så måste vi lämna Frankiagruppen på Facebook. En väldigt trevlig grupp kan vi tillägga!

Datorladdare

I Vega kommer vi inte ha en inverter (den drar väldigt mycket ström i FrankieBoy och vi vill prova och se om vi klarar oss utan), därför behöver vi införskaffa en bra och ändamålsenligt 12V laddare till våra datorer.

Miljömärken

Vi kommer inte hinna få några miljömärken på posten. Tysklands märke kan vi köpa på Dekra här i Sverige eller på första bästa Dekra i Tyskland. Vad gäller Frankrike går det bara att beställa via nätet så där får vi helt enkelt undvika de områden där det krävs.

Registreringsbevis

Innan vi rullar från vårt hemma-hemma behöver vi ha fått vårt nya registreringsbevis. Dels för Bropasset men också för att vi så klart vill ha bevis med oss på att vi äger husbilen.

Det är första gången vi byter husbil – så vi tar tacksamt emot alla tips på vad ni brukar göra och vad vi kan tänkas ha glömt.

Ja i helgen får du veta allt om vår nya husbil! Stay tuned…

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.