Peñíscola har stängt för vintern, men är fint ändå

peniscola spanien

Idag lämnar vi den Spanska turistorten Peñíscola efter två härliga dygn. En stad vi gärna återvänder till.

Det är riktigt fint här i Peñíscola – staden ligger på kusten vid Medelhavet ca 10 mil norr om Valencia. Här finns en härlig strandpromenad, ett gammalt slott och massor av restauranger & hotell. Vita villor ligger upp på bergskanterna som ramar in staden från nordväst, gamla stadens trånga gator ger en känsla av Grekland med sina vita hus och blåa dörrar.

peniscola spanien

peniscola spanien

peniscola spanien

peniscola spanien

peniscola spanien

peniscola spanien

Stängt ner för vintern

Det märks tydligt att staden håller på att stänga igen. Det är ytterst får restauranger som är öppna (och inga som lockar till besök!) och alla hotell känns helt övergivna. Stranden ligger nästan öde trots att vattnet är varmt och solen gassar. Visst finns här turister, men det är väldigt stillsamt och vi förstår att det är något helt annat att vara här i säsong. Vi trivs ju när det inte är överdrivet med folk, men lite fler hade inte gjort något.

Vill en shoppa souvenirer är det runt slottet en ska leta, där fanns inte bara de ljuvliga gränderna utan även en del butiker som var öppna. Och restauranger.

Fantastiskt strandliv i Peñíscola

Nu är vi ju inte några strandmänniskor. Vi kan tycka det är skönt i några timmar, men sen vill vi att det ska hända något. De här två dagarna har vi varit på stranden ett par timmar varje dag faktiskt, vi har badat (ja även badkrukan Roger ;)) och legat och läst i solen! Jag har även lekt lite i vågorna så klart. Och ja, solskyddsfaktor 50 är på.

peniscola spanien

peniscola spanien

peniscola spanien

Vi valde bort omtalade campingen Eden

Nästan alla vi pratat med har rekommenderat Camping Eden, som ligger centralt och bra. Men den kändes väldigt trång och inte alls något som passar oss. Vi rullade istället 500 meter till utmed strandpromenaden och hittade en perfekt ställplats för oss! (se kartan över våra boplatser om du vill veta mer om ställplatsen)

Nu drar vi vidare, har inte bestämt var vi stannar idag, men siktet är inställt på Valencia.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.