Ont i baken av allt cyklande – men så lycklig!

anna cyklar

Det här att ha med sig cyklarna hela tiden. Det är så fantastiskt bra att jag bara måste ägna ett inlägg åt våra kära cyklar!

När vi planerade köpet av husbilen var vi rörande överens om att ha med cyklarna, och vi ville inte de skulle sitta utanpå bilen, utan det skulle finnas utrymme i vårt garage. Däremot tyckte Roger vi kunde köpa nya ihopfällbara cyklar, för att få plats med något mer än cyklarna i garaget. Men jag stod emot.

Jag kan kunde inte cykla

Jag kan gå hur långt som helst, springa en mil (kunde i af för 3 år sen) – men cykla, det har jag alltid haft väldigt svårt för! Men den här cykeln som jag haft ett bra tag kan jag äntligen cykla med. Visst är det jobbigt i uppförsbackarna, men jag kan i alla fall ta mig framåt numera. Så när Roger sa att vi skulle byta ut cyklarna så vågade jag inte riskera att få en cykel som jag inte skulle kunna cykla på. Roger valde att inte byta sin heller då, utan vi bestämde att vi avvaktar första året och ser om vi känner ett behov av mindre cyklar. Eller kanske elcyklar.

Vi cyklar överallt

Nu är cyklarna med oss jämt. Så fort vi stannar någonstans åker de fram och vi tar en tur för att kolla omgivningen. Står vi på en camping tar vi cykeln till serviceutrymmet om det ligger en bit i från oss. Tvätt läggs i cykelkorgen när jag drar iväg till tvättstugan. Men mestadels cyklar vi på upptäcktsfärder på några timmar i byar och städer vi besöker. Och jag är så otroligt lycklig för det!

Vi har precis spenderat två dygn i Amsterdam och cyklat. Cyklat hit och dit. Bort och fram. Perfekt cykelstad! Faktum är att vi inte gjort så mycket annat i Amsterdam än cyklat. Utforskat ytterområden, parker och även en del i citykärnan så klart.

cykelställ Amsterdam

Fördelar med cyklandet

  • Vi är ute längre tid och är således mer aktiva när vi sitter på cyklarna än vad vi hade varit om vi skulle gå överallt och får mer luft.
  • Vi får se platser vi inte hade fått sett annars, för när vi sitter på cyklarna kan vi lätt köra en omväg genom ett område som verkar intressant då det är så lätt att vända och cykla tillbaka.
  • Rörelse och motion
  • Cykelkorgen gör att vi alltid kan ta med oss sånt som är skrymmande eller väger för mycket för att bära omkring på.
  • Bra för miljön, i alla fall om alternativet varit att åka buss/taxi eller liknande.
  • Det går snabbt! Vi kan se så himla mycket på kort tid.

Nackdelar med cyklandet

  • Får ont i rumpan.. trots gelesadlar. Men det blir nog bättre ju mer vi cyklar. Hoppas vi.
  • Kan inte hålla handen, vi älskar att hålla handen när vi går tillsammans. Men eftersom vi mest sitter på cyklarna nu så blir det sällan något med det. Det saknar jag! Passar till och med på att hålla handen inne i affärer numera 🙂

Den här livsstilen är så rätt för oss där vi befinner oss idag! Och cyklandet är ju bara en liten del, men oj så viktig för oss.

Bild: Roger fotade mig när vi cyklade på Marken och den andra tog jag på alla cyklar vid ett cykelställ i Amsterdam.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.