Om vi åker söderut i höst..

portugals-vastkust

Vårt resonemang just nu kring att åka söderut för att övervintra i södra Europa.

Likaväl som vi försöker hitta reservplaner som känns okej ifall vintern spenderas i Sverige så har vi också tankar på hur det kan se ut ifall vi väljer att åka söderut i höst, vilket vi mest hoppas är den planen som blir verklighet.

Gamla planerna hösten/vintern

Innan det blev som det blev med corona & covid-19 hade vi så klart funderingar på nästa övervintring. Tankar som idag är helt övergivna.

Vi hade tänkt att lägga nån månad i Nederländerna, att utforska mer av det landet vi spenderat en hel del tid i innan och som vi verkligen gillar.

Sen tänkte vi ganska snabbt dra oss ner till Bretagne, vi hann uppleva lite där för ett par år sedan, men vill se mer.

Därefter hade vi några idéer på lite stopp utmed Biscayabukten i norra Spanien innan vi skulle rulla in i Portugal norrifrån och spendera flera månader runt om i vårt favoritland.

Bretagne erquy

Mäktigt tidvatten i Bretagne

Nya planerna

Nu vet vi inte ens om vi kommer iväg, det är ju så mycket som är osäkert än och våra tankar pendlar fram och tillbaka. Vi kan inte låta bli att fundera och planera ändå eftersom vi så gärna vill slippa svenska vintern.

Om vi gör en övervintring utanför Sverige i år så blir det nog så att vi åker direkt ner till Portugal. Att vi inte utforskar särskilt mycket utan tar oss till en plats vi gillar och så stannar vi där i några månader i ett skönt klimat och inväntar utvecklingen.

Så Nederländerna och Bretagne kanske får besök av oss på våren istället, när vi vänder norrut igen. Om utforskarlusten återvänt.

Men en sak känns ganska säkert – det blir inte så mycket förflyttningar om vi övervintrar söderut i år. Vi testar nog att bo länge på en camping i så fall. Det har vi ju inte provat tidigare.

Som ni förstår av detta och våra tidigare inlägg så är inget klart. Men vi pratar, vänder och vrider. Och ni får vara med på det, om ni vill.

Bilden är från Portugals västkust, Costa Nova, dit vi gärna återvänder!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.