Om oss

Här möter du oss, Anna & Roger, som bor på heltid i en husbil (plåtis numera) och jobbar på deltid i eget företag. Med bloggen vill vi inspirera till ett friare liv där vy och aktiviteter styrs av behov, väder och lust.

Vår blogg är helt fri från samarbeten, reklam, pressresor och sponsring för att du alltid ska veta att det är våra ord. Och för att vi inte vill vara styrda. Vi prioriterar friheten så mycket vi kan.

Varför?

För att vi vill vara fria och för att vi vill och kan. För att resa mer. Uppleva mer. Spendera mer tid tillsammans. Slippa svenska vintern. Läs inlägg om varför.

Hur?

Vi bor i vår plåtis, som vi kallar Vega, året runt. Vi är ständigt på rull, har ingen fast boplats utan stannar till där vi trivs. Det kan bli 3 dygn men också 2 månader.

Försörjning

Vi får ofta frågan om hur vi försörjer oss eftersom vi inte är pensionärer. Anna driver webbyrån VimleWebb och vi arbetar båda två i byrån som digitala nomader. Inga sponsrade inlägg, reklam, pressresor eller samarbeten finns här. Bloggen är en hobby och dokumentation, vår lön tar vi ut från vårt företag.

Fler frågor?

Du kan hitta en hel del frågor och svar på vår FAQ-sida. Använd även gärna menyn för att hitta inlägg som intresserar dig.

Våra förändringar

Vi älskar förändringar och utveckling. Lever inte enligt några normer utan gör som vi vill. Vi både berör och upprör med våra förändringsbeslut. Men vi gör vad vi vill. Vi vill uppleva våra liv och vi vill spendera så mycket tid tillsammans som möjligt.

Nedan kan du se lite hur vårt liv med våra större förändringar har sett ut.

2020

Började året i Spanien, men tog oss över till Portugal snabbt. Struntade i Algarve och fastnade istället på västkusten tills det var dags att på grund av corona dra oss snabbt hem till Sverige.

Tog beslutet att på sikt flytta till Portugal och har börjat leta mark för att bygga oss ett Tiny House som fast plats i solen. 

Sålde FrankieBoy och köpte Vega.

31/10 sista inlägget på denna bloggen, full fokus på den andra bloggen tinyhouseportugal.se

2019

Året började med att skicka hem dottern efter en veckas besök hos oss i Malaga. Övervintringen fortsatta i Spanien och Portugal innan näsan vände norrut igen. Sommarmånaderna spenderades i Sverige med mängder av kundbesök, fina möten med vänner och familj. I augusti lämnades Sverige för ny övervintring.

I mitten av augusti lämnade vi Sverige och stannade i Danmark i några dagar innan vi tog färjan över till Puttgarden och Tyskland.

2018

Roger slutade sitt jobb som glasmästare och gick in heltid i VimleWebb.

Sålde nästan alla våra prylar. Sparat 5 kartonger med fotografier och andra minnessaker samt företagsdokument. Flyttade in i husbilen i april.

Startade en övervintringsresa, lämnade Sverige i september. Hängde under resan i DanmarkTyskland, Nederländerna, Frankrike och var i Spanien vid årets slut. Belgien passerades bara.

2017

Köpte husbil på mässan på Elmia, sålde lägenheten och planerade ny livsstil med att bo permanent i husbil

2015

Sålde gården och flyttade till bostadsrätt centralt i Alingsås.

2014

Roger återgick till glasmästeriyrket, dock som anställd i Alingsås

2012

Sålde glasmästeriet och Roger pluggade ett år. VimleWebb blev aktiebolag.

2008

Startade webbyrån VimleWebbs verksamhet, som också sköttes från gården i Vimle.

2007

Sa upp oss och flyttade till Vimle & startade glasmästeri. Jobbade tillsammans och älskade det!

2004

Köpte avstyckad gård i Vimle som användes som lantställe på helger och alla ledigheter.

2002

Gifte oss på Gibraltar

1998

Köpte första huset tillsammans i Kåhög, Jonsered.

1997

Träffades, flyttade ihop i Annas & hennes barns (4 & 6 år) lägenhet i Jonsered. Förlovade oss efter 6 månader tillsammans.