Om jag tappat minnet helt – egenheter

Anna Forsberg

Jag läste en bok nyligen där huvudpersonen varit med i bilolycka och tappat minnet för de senaste tre åren.

Bilolyckan orsakade en minnesförlust så hon inte mindes hur hon levt, vem hon varit som person och inte heller mindes hon de människor hon mött under de senaste tre åren. Helt blankt med andra ord. Hon mindes inte hur hennes relationer utvecklats och hon förstod inte alla sammanhang. Hon kunde inte minnas sina känslor. Men syskon, mamma, gamla vänner etc. fanns kvar i minnet, men de såg annorlunda ut (i hennes huvud var de tre år yngre). Hennes egen utveckling de senaste tre åren fanns så klart inte heller med i hennes huvud. Hon var en total främling för sig själv.

Hon fick hjälp av personer i sin närhet att försöka minnas, de berättade för henne vem hon är. Och vem hon förändrats till under de senare åren. Och då gick min hjärna igång. Vad skulle mina nära berätta för mig? Och vad skulle jag berätta för mina anhöriga om de hamnade i denna situationen?

Det är ju inte hur en bor, vilket yrke en har, ålder eller klädval som är det intressanta. Utan ens egenheter. De som visar på vem en är. Liksom på riktigt.

Några av mina egenheter

Har funderat och kommit på dessa egenheter, men det finns förhoppningsvis många fler, bara att jag inte kommit på dem än.

Att jag:

 • gillar aprikosmarmelad på vegetarisk pastej
 • somnar fortast om jag ligger på högersidan
 • inte gillar kyla och därför inte har några ytterkläder
 • aldrig läser tidningar
 • gråter väldigt lätt av film och musik
 • tycker kaffet helst ska vara ljummet
 • kan resa min stortå i 90 grader
 • tycker film blir bättre med popcorn i munnen
 • skrattar väldigt högt och med hela kroppen
 • älskar att noppa och klämma finnar/pormaskar
 • tycker utseenden är fullständigt ointressant och inte märker när någon bytt frisyr eller glasögon
 • gillar svag lukt av gasol
 • tycker sårskorpor ska rivas bort så fort de bildas
 • gärna fånar mig (till exempel grimaser på bilder – se Instagram)

Den här listan skulle jag vilja göra jättelång! Ska försöka komma ihåg att fylla på den när någon berättar något för mig om mina egenheter eller om jag kommer på fler själv. Vet du någon får du gärna hjälpa till att fylla på listan.

Så här kan det bli, en lugn morgon när jag äter frukost. Då kan en tanke få så starkt fäste att jag vill skriva ner den. Och bloggen är väl en jättebra plats för det tänker jag, då får du ju lära känna mig lite till 🙂

Bilden är från min 50-årsdag och det är det skrattet jag syftar till.

PS. Imorgon kommer ett efterfrågat inlägg – bilder från vårt garage!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.