Nu lämnar vi Algarve, väldigt tillfredsställda

sagres Algarve Lighthouse of Cabo de São Vicente

Vi har nu utforskat Algarve sedan den 17:e januari. Vi har hyrt en liten bil för att kunna kolla in även platser som husbilen inte tar oss till och som är för långt bort för cykeln.

Och tittar vi på kartan där vi markerat alla platser vi besökt så är det alldeles prickigt. Mängder av platser har vi sett! Ljuvliga stränder, otroliga klippformationer, mysiga byar, fantastiska utsikter och så mycket mer. Genom att klicka på de olika plupparna kan du läsa om vad det är för plats och vad vi gjorde där.

algarve Portugal

Vi tycker otroligt mycket om den här kustremsan, särskilt den som börjar väster om Faro när klipporna börjar komma. Och de fortsätter sedan hela sydkusten åt väster och även upp på västkusten och vi har ännu inte sett slutet av dem. Men vi har inte gett den östra delen av Algarve en ärlig chans heller. Och inte alls inlandet, där det ska finnas många pärlor också.

Återvänder väldigt gärna hit, men nästa gång vill vi bo lite mer mitt i händelsernas centrum, om det går. Vi har bland annat kvar att spana in:

 • Olhao
 • Tavira
 • Benagil grottorna (jag är lite för feg, men kanske nästa gång det känns bättre!)
 • Igreja de Nossa Senhora da Rocha
 • Fabrica
 • Monte Gordo
 • Vila Real
 • Rocha de Pena
 • Burgau
 • Loulé (fast vi har kört förbi flera gånger)
 • Sagres (har kört igenom, men vill utforska mer, gärna med cykeln)

Vi rullar långsamt uppåt, har många olika stopp inplanerade och vi håller tummarna för att vi får plats där vi vill stanna. Hur länge vi stannar i Portugal är inte bestämt. Känns häftigt att nu vara på väg åt ett nytt vädersträck, för norrut har vi inte åkt på många månader, om vi bortser från turerna inom Algarve, till Silves och Monchique.

Algarve gav mersmak

Känns fantastiskt att ha kunnat ge den här delen av världen en ordentlig genomkörare. Detta var en av min pappas favoritplatser på jorden och jag kan mycket väl förstå honom, önskar jag kunde dela mina känslor med honom nu.

När någon framöver nämner en plats vet jag troligen var den ligger, och om jag inte gör det kan jag lätt orientera mig på kartan. Jag har referenspunkter och jag känner mig så otroligt nyfiken på att lära känna Algarve mer. Nästa gång. Kanske redan till hösten!

Om du missat inlägg härifrån kan du hitta dem via menyn Länder/Portugal – eller här!

Bilden är från solnedgången vi upplevde vid Lighthouse of Cabo de São Vicente, Sagres

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.