Nu har vi lämnat Sverige!

hej då sverige

Äntligen har vi rullat över Öresundsbron och hamnat i Danmark. Första stoppet på vår långa resa är Köpenhamn.

Vi hade siktat in oss på en ställplats vid en marina ganska centralt, men när vi väl kom dit, efter att ha kört igenom hela centrala Köpenhamn visade det sig att de stängt ställplatsen. Om det är för alltid eller för säsongen framgår inte.

Hittade i alla fall en camping bara ett par kilometer längre bort och vi bor fint här på Charlottenlund Fort Camping. Det är verkligen en unik plats, då campingen ligger på ett fort. Det är stora kanoner överallt och kullar med utposter. Hela serviceanläggningen ligger i en byggnad som ligger insprängt i en stor kulle av jord och gräs.

Till skillnad från när vi lämnade Alingsås så känns det inte alls vemodigt att lämna Sverige. Att köra över Öresundsbron fyllde oss bara med massor av förväntan. Vi har kramat om alla som ville ha en kram och vi ser fram emot att återse familj och vänner till våren. Nu är vårt äventyr i fokus och det känns så himla härligt och spännande!

Idag cyklar vi in till Köpenhamn, hittar ett kafé med wifi och jobbar en stund. Sedan gör vi sightseeing och upplever mer av Köpenhamns atmosfär. En perfekt start på den här resan.

Att danska kronan kostar 1,47 låter vi inte slå ner oss 🙂

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.