Nu har vi bara LPG-tank för gasol

plugga gasol

När vi köpte bilen beställde vi en LPG-tank för att vi hade förstått att det skulle vara bra i Europa. Och det är det!

Men vi hade också kvar våra två P11:or, alltså lösa gasoltuber. P11:orna är vanliga i Sverige och det går hyfsat lätt att hitta en station där de går att fylla på eller bytas ut. LPG är inte lika utbrett i Sverige som i de andra länder vi besökt i Europa.

Därför tänkte vi att vi skulle behöva båda varianterna. Och det är ju skönt att ha en massa tankutrymme för sånt som går åt. Eller.. hur är det nu. Vill vi ha en massa onödigt och tungt med oss? Svar nej.

Bort med P11:orna

Så vi nu tagit ut båda P11:orna, efter att vi förbrukat upp all gasol i dem. Det gör bilen lättare och vi fick ett helt skåp till att nyttja till annat och därmed en bättre planering på våra saker.

När vi tog bort de lösa gasoltuberna så gav fortfarande panelen indikation på att gasolen var slut. Även om vi slagit över till LPG. Så därför har vi pluggat så givaren i duokontrollen inte ger utslag. Dessutom har vi pluggat slangarna med luddfritt papper och silvertejp för att hindra smuts från att komma in. Slangarna har vi hängt upp med buntband. Dessa åtgärder har vi gjort i samråd med Forsbergs, vill ju vara säkra på att vi inte förstör något eller skapar en säkerhetsrisk.

På bilden är P11:orna fortfarande kvar, men du ser pluggningen av slang.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.