Novemberlistan

sangria-novemberlista

Inspirerad av FreedomTravel kommer här vår Novemberlista

I Sverige är november ofta en lång, trist och mörk månad. För oss ser det lite annorlunda ut då vi är i Spanien den här novembermånaden. Så här kommer våra svar från varma och soliga november runt Malaga!

Bästa soppan

Vi har inte ätit soppa sen vi flyttade in i FrankieBoy, främsta anledningen är att vi gillar krämiga soppor och vi har ingen handmixer med oss. Den andra anledningen är att vi inte varit sugna på det. Men Gazpacho ska vi se till att prova snart!

Bästa höstmiddagen

Inget slår en pizza och ett glas rött. Året runt och oavsett var vi är geografiskt. Här har vi hittat glutenfria pizzor i frysdisken i mataffären som varit goda, så det känns som de bästa middagarna eftersom vi dessutom slipper laga maten!

Lyxigaste kvällssnackset

I den här delen av världen är det en saftig och mogen mango eller chips. Eller varför inte både och?

Favoritboken

Vi läser mycket båda två. Det bästa Roger läst på senaste tiden är Nathan Hystads serie ”The survivors book” och Annas tips är Rosengädda-böckerna som är lättsamma och annorlunda.

Mest spännande TV-serien

Den här hösten har vi bara sett Netflix nya serie Bodyguard, endast 6 avsnitt och riktigt bra!

Höjdarfilmen

En av våra favoritfilmer är The Way från 2010, den är ljuvlig, både storyn och alla ljuvliga vyer från El Camino vandringen.

Härligaste bloggen

Vi följer ganska många bloggar och de har bloggat länge så ni känner säkert redan till dem. Därför vill jag lyfta fram 365degrees som skrivs av ett annat svenskt par som lämnat Sverige för ett långt äventyr i husbilen, liknande vårt, och det är roligt att följa.

Roligaste spelet

Carcassone så klart! Det är ett brädspel som vi gärna spelar, själva eller med andra!

Bästa ”unna sig”

Vi ”unnar oss” ingenting, vilket vi bloggat om tidigare

Trevligaste kulturupplevelsen

När vi blev bjudna på varsitt glas sangria (bilden) när vi kom till ställplatsen i Valencia 🙂 Det var vår första Sangria och det var ett väldigt fint välkomnande tycker vi!

Mest inspirerande träningen

Kämpar på med spanskan, tränar som bara den, men det är svårt. Använder Babbel-appen.

Smartaste hålla sig pigg knepet

Sova ordentligt på natten. Vi sover 8-9 timmar som regel.

Roligaste shoppingen

Vi gillar inte shopping, men vi har handlat en bluetooth högtalare som gett oss en mysigare vardag. Annars är det kul att handla i mataffärer, men bara om vi planerat för att kunna strosa runt och njuta av nya matvaror och mängder av lokala varor.

Bästa höstresan (Sverige)

Vi var på racerbana i Sverige i höstas, det gillar vi! Fartfyllt, färgstarkt och livligt. Bra höstaktivitet! Annars är spa något vi gärna besöker när höstkylan börjar krypa på.

Bästa höstredan (Europa)

Den listan kan vi göra lång, men vi vill nog slå ytterligare ett slag för den senaste förälskelsen, så en långhelg i Agua Amarga får bli vårt bidrag under den här rubriken.

Ser fram emot att läsa fler novemberlistor – så om du vill svara på frågorna med eget blogginlägg så länka gärna både ursprungsbloggen FreedomTravel och oss (om det var här du fick inspirationen).

Har du ingen blogg får du gärna svara på alla eller utvalda frågor i en kommentar istället!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.