När känslan bara är fel

fel känsla

Det här med boplatser är något vi tar beslut om näst intill dagligen. Det ska kännas rätt där vi ska sova. Så är det bara!

Går inte alltid att ta på vad det är som gör att vi trivs på en plats. Eller jag, för det är mest jag som har tentaklerna och känselspröten ute. Det är också mest de mjuka värdena som avgör månadens bästa boplats.

Efter att ha spenderat nästan hela dagen i Almeria, där vi i princip bara satt på restaurangen Naturak Burger och jobbade via deras snabba och gratis wi-fi, så körde vi faktiskt vidare. Men hamburgarna var grymma – jag åt vegansk och glutenfri variant och Roger en köttig variant, båda mycket nöjda och belåtna – vi svalde kalaset med en kanna Sangria.

En storstad var inte för oss. Inte nu. En mindre stad eller by är det som tilltalar oss mest. Så vi tog sikte på Camping Mar Azul i Balerma. Fina omdömen, ny camping och precis vid havet. Kändes som vi kanske hittat en plats vi kunde på stå ett tag. Och jag förstår att det finns de som älskar denna campingen, för den är fullbokad typ dec-mars. Men den är inte för oss även om den ligger precis vid havet, har rena duschar och har nära till affär t.ex.

När känselspröten signalerar Nej.

Det här var det som jag reagerade på angående den här boplatsen.

Omgivningarna – när vi kör fram till campingen så är det bara växthus överallt. Sen kommer vi in till Balerma och inget känns mysigt, fast det är inga höghus och det är ju positivt. Området runt campingen är inte heller särskilt tilltalande med avstannade byggarbetsplatser och ännu mer växthus.

Mottagandet – framme på campingen går vi in i receptionen för att be om att få kika på lediga pitchar för 1 eller 2 nätter. Vi börjar alltid med det – sen kan det ju bli längre och då är vi beredda att flytta på oss. Bemöttes av suckar och stön. Till slut fick vi en karta och information om att i princip alla pitchar var lediga 1-2 nätter.

Andra campinggäster – de som satt utanför receptionen bara glodde när vi kom. När vi försökte parkera hyfsat plant på vår ojämna pitch kom en tysk, som inte kunde ett enda ord engelska, och började peka och rita i gruset. Han tyckte vi skulle ställa oss på tvären i vår pitch och gärna utnyttja en bredvid oss också. Alltså vi förstod inte något och jag frågade honom om han jobbade där, han sa då att de i receptionen inte skulle bry sig. Vi gjorde inte som han sa utan som alla andra husbilar stod. Men kändes väldigt olustigt att bli ”påhoppad” direkt när vi försökte hitta hur vi ville utnyttja vår pitch.

Hundskall – det är mängder med hundar här och gissningsvis är det ensamma hundar i husbilar/husvagnar när ägarna är ute på äventyr. För hundskall hördes hela tiden när vi grejade med vår installation av bilen. Och hundar har vi fått lite nog av..

Tur en kan göra som en vill

Det blir lite gnäll ibland, för även om vi har ett fantastiskt liv och njuter av vår livsstil så möter vi också situationer som inte alltid är underbara. Och eftersom det här är vår blogg och dessutom en livsstilsblogg så får ni läsa om både roliga och mindre roliga saker.

Jag förstår också att efter vårt besök i Agua Amarga kommer andra platser ha svårare att charma oss, men vi är inte omöjliga – vi har mycket plats i våra hjärtan så det får plats många fler härliga platser!

Eftersom vi gör som vi vill så drar vi vidare efter en natt här. Tycker det börjar tunna ut med bra boplatser nu…. så vi kör faktiskt 12 mil idag.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.