När bilen gungar värre än en båt på öppet hav

husbilen gungar som båt

Det kanske inte är riktigt sant, att det är värre än en båt på öppet hav. Men jösses vad stark blåst kan sätta FrankieBoy i gungning!

Häromnatten blåste det verkligen rejält. Vi stod inte intill vattnet, utan några kilometer in från kusten. Dock var det väldigt öppna vyer omkring oss, vilket jag ju älskar. Men bevisligen inte alltid helt optimalt.

Vi håller koll i väderappar för att veta var det är varmt och skönt, men vinden har inte jag i alla fall haft så där jättebra koll på. Eftersom vädret styr våra resmål till viss del är det nu dags att även fokusera på vindstyrkan. För natten till igår hade jag det jobbigt. Väldigt stor skillnad mot när vi stod på Rømø där det också blåste, men vi stod mer skyddade där.

Det är konsekvenserna jag är rädd för

När jag trodde vi skulle få påhälsning i bilen (den första natten jag var orolig och inte kunde sova – i april nån gång) så var det inte rädsla för att någon skulle ta våra saker eller skada oss. Utan mina tankar upphöll sig vid hur jag skulle reagera när larmet eventuellt går. Ska jag låtsas sova? Ska jag se till att ha något vapen (brödkavel kanske!) tillgänglig i sängen?

Och när det blåste så där otäckt var det inte heller rädsla för att vinden skulle orsaka skada – utan hur jag skulle hantera den skadan. Jag funderade på om fönsterluckorna skulle flyga av och vad jag skulle göra om de gjorde det. Skulle de flyga in i en annan bil? Vad skulle vi göra om en annan husbils lösa saker flyger in i vår och vi därmed får skador som hindrar vår vidare färd. Såna tankar. Ja de höll mig vaken i två timmar, tills jag började sysselsätta mig med att kolla Instagram och Twitter istället. För på Twitter finns alltid någon vaken och på Instagram följer jag människor från hela världen så där var det också lite nytt sen sist.

När det mojnat lite kunde jag somna om och då sov jag som en stock igen! Och ingen skada så klart på bilen, alla luckor satt kvar och inga lösa prylar har flugit omkring på ställplatsen. Men jag fick ju besökt Twitter och det är ju ganska sällan numera 😀

Och jo, jag älskar blåst – men det ska ju vara lite så där lagom.

/Anna

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Då kan vi tipsa om Annas Instastories!

Där läggs filmer på vyer, aktiviteter och andra vardagsgrejer ut. Men även bilder och bildtexter som vi hoppas ger en tydlig inblick i vår livsstil.