Naket och personligt med stor portion humor

bruce på Netflix

När det kommer till musik kan jag lyssna till nästan vad som helst. Men ingen är som Bruce. Min Bruce.

Musik är inte en stor grej i mitt liv. Att lyssna till musik är något jag mest gör när jag gör något annat, typ städar, lagar mat, dansar eller springer. Gillar inte heller att gå på konserter. Men Bruce har jag en helt annan relation till. Jag ser och hör allt jag kan med honom. Det är inte bara musik när det gäller Springsteen, det ger mer än sköna toner. Hans texter ger mig gåshud. Han är mitt frikort. En genuin person med så mycket hjärta kan inte annat än att beröra mig.

Bruce på Netflix

Härom kvällen gick jag in på Netflix och där lös hans ansikte upp hela skärmen då de gjorde reklam för ”Springsteen on Broadway”. En sändning jag inte ens visste spelats in, en föreställning jag helt missat. Direkt satte jag igång den drygt två och halv timmar långa personliga och nakna föreställningen.

Bruce pratar lika vackert och målande som han sjunger i sina sånger. Han har en förmåga att iaktta och återberätta som berör. Igen. I den här förställningen är det en skön blandning av berättelser ur hans egna liv och hans sånger. Han har inget band med sig på scenen utan det är hans röst, gitarren och munspelet som står för tonerna. Låttexterna blir tydligare, innebörden solklar och det är som att uppleva låtarna på nytt. Och lära känna Bruce på nytt. Det är naket. Personligt. Med massor av humor.

När han beskriver sin starka kärlek till avlidna vännen och bandmedlemmen Clarence Clemons samt till sin fru Patti Scialfa rullar mina tårar. Bruce egna  tårar faller när han berättar om sin fars vädjan om förlåtelse.

Jag lyssnar en stund här och där på föreställningen, har inte sett den klart än. Jag vill liksom både äta kakan och ha den kvar. Bruce gör mig till en bättre människa. Faktiskt. Så väldigt glad att jag kan uppleva den här föreställningen oavsett var jag befinner mig.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.