Några vackra bergsbyar i Spanien

på väg till Ronda

I Spanien finns det slingriga bergsvägar och vackra bergsbyar med vita hus och trånga gator. Här bjuder vi på många bilder!

Vi hade tagit sikte på ett par byar och kände att vi inte var helt säkra på att vi skulle komma fram till de där fina små bergsbyarna med husbilen. Även om det skulle gått (kanske) att ta sig fram så skulle det innebära en hel del nervös körning och det hade inte varit säkert att vi skulle kunna parkera någonstans i närheten av byarna. Och i efterhand är vi väldigt glada att FrankieBoy inte följde med upp i bergen! Det blir mest bilder som beskriver de här vackra bergsbyarna.

Några vackra bergsbyar

Redan innan hade vi bestämt att försöka besöka Ronda och Frigiliana, men det blev ett par till. Och att vi inte är pålästa innan vi besöker olika platser är faktiskt ett medvetet val många gånger. Det är så vi tycker om att upptäcka. Ibland vet vi mer, men oftast väldigt lite. Klicka på bynamnen för att komma till Wikipedia för att läsa mer om historia och geografi.

Ronda

Jag trodde att Ronda var en fin by, byggd på en bergskam. Men det är ingen by, det är en stad. Ganska stor dessutom. Och den där bergskammen jag trodde byn var byggd på är egentligen en av kanterna till ravinen som delar staden i två delar. Vi strosade runt i regn och tyckte det var lite för stort för att känna en samhörighet med staden så kameran kom inte fram så mycket. Ravinen är mäktig och vi är väldigt glada att vi fick uppleva den och lära oss mer om staden dock.

Ronda

Ronda

Ronda

Ronda

Setenil

Setenil hade jag läst om i någon webbartikel för längesen och sparat ner bynamnet för framtida besök i Spanien. När vi skulle till Ronda såg jag att den här byn låg i närheten, så vi började med att köra till den. Kanske därför Ronda inte föll oss i smaken… för den här byn var ljuvlig. Slingriga vägar, vita hus som var byggda in i och under berg. Lagom stor (liten) och väldigt trevlig helt enkelt.

setenil

setenil

setenil

setenil

setenil

setenil

Frigiliana

Den här byn ligger 7 km från Nerja. En ljuvlig liten by som vi tyckte mycket om. Trots att det hällregnade när vi var där. Utsikten ner över dalen ända till havet var enastående och jag förstår att den är ännu mer fantastiskt när det inte är disigt med låga moln. Kanske vi återvänder någongång när det är lite behagligare väder. Dessutom finns ju redan ett hus med mitt namn, är det ett tecken tro? Nej, vi ska inte bo i en bergsby. Men fint är det!

frigiliana

frigiliana

frigiliana

frigiliana

frigiliana

frigiliana

frigiliana

frigiliana

frigiliana

Competa

Wow vilken fantastisk vacker väg som ledde till den här byn/stan! Vi åkte utmed en dal på slingriga bergsvägar med underbar utsikt över odlingar och hus som var utplacerade på alla möjliga och omöjliga (!) platser. Vi var aldrig inne i byn av olika anledningar, men det gör inget – för resan fram och tillbaka var bedövande vacker. Och vi kan ju lära känna byn en annan gång. Roger skulle gärna haft en liten Alfa Romeo att styra istället för en Opel Corsa, då hade han uppskattat de snirkliga vägarna mer 🙂 Men jag njöt av några av de mest fantastiska vyerna jag upplevt.

competa

competa

på väg till competa

på väg till competa

på väg till competa

på väg till competa

på väg till competa

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.