Några tips om andra bloggar

bloggtips

Jag tycker det är fantastiskt roligt att läsa bloggar! Särskilt bloggar som bjuder in till att lära känna personen/personerna samtidigt som det är lättsamt att läsa.

Och eftersom jag har en ganska gedigen blogglista tänkte jag du kunde få lite tips på bloggar att läsa, om du vill. Detta är alltså bara ett urval av alla  bloggar jag läser!

Eftersom vår livsstil att bo i en husbil innebär så mycket mer än själva FrankieBoy och boplatser så inspireras jag så klart också av andra typer av bloggar än bara husbilsbloggar. Älskar att läsa om när personer följer infall och drömmar. När det görs förändringar och tas beslut. Om andra nomader och normbrytare. Sånt jag känner igen mig. Här är en salig blandning av mina favoriter just nu.

Dessa bloggar läser jag allt på

Vissa bloggar läser jag precis varje inlägg på. Det är inte så många, men jag tycker om vad som skrivs och hur det skrivs.

Esseus blogg

Anneli tog ett beslut, att njuta av livet, och gick i pension tidigt. En inställning jag gillar! De reser med husbil emellanåt men största anledningen att jag inte missar hennes inlägg är bilderna. Ljuvliga fotografier!

Hildas

En väldigt fin vän skriver denna bloggen om minimalism, hållbar och ett friare liv. Vi har stor förståelse och respekt för varandras beslut i livet och det är oftast Sofia och Mattias vi delar våra tankar med innan de blir verklighet när vi är på väg att göra lite större förändringar. De är liksom med i tankeprocessen och vi ventilerar tillsammans. Ofta över en pizza. Hennes blogginlägg är välskrivna och handlar om precis det jag vill läsa.

Lenas nya liv

Nyfunna vänner som bara bloggar när de reser. Just nu är de hemma i Sverige och då händer det inget på bloggen. Men självklart vill jag hänga med i våra vänners berättelser med sitt hus på hjul, ja de bor också på heltid i sin husbil.

Minimalisterna

En blogg om att leva ett enklare och mer harmoniskt liv minimalism. De skriver inspirerande inlägg och eftersom vi själva lever enklare och mer harmoniskt än tidigare så är det mycket igenkänning och inlägg om saker vi redan passerat, men jag får nya vinklar och dimensioner genom att läsa hos dem. Jag kommentarer sällan, men läser alltid.

Bloggar jag läser ofta

De här bloggarna läser jag ofta, inte alla inlägg men de jag tycker verkar intressanta. Och den här listan skulle jag kunna rabbla upp över 100 bloggar, men just nu sticker de här ut. Sedan läser jag alla bloggar som lämnar kommentar hos oss. Då går jag in och läser minst ett inlägg och kommenterar alltid ett. Att ge och ta tycker jag är viktigt i livet, så även i blogglivet 🙂

Ama de Casa

En svensk hemmafru i Torrevieja i Spanien sedan 2006. Hon skriver så otroligt fyndigt, ler ofta när jag läser hennes inlägg. En härlig inblick i spanska livet och deras utflykter.

FinnSummeTone

Ett norskt par som bor i sin husbil och lever som digitala nomader. De är i vår ålder och har en lång bil också. De skriver om sin vardag och besöksmål, visar vackra bilder (Finn är fotograf) och jag blir inspirerad och får tips om besöksmål. Dessutom ska vi ses i nästa vecka och det ser vi fram emot!

BM & Lars Reseblogg

Denna bloggen ger oss tips om platser att besöka, de verkar gilla ungefär samma resmål som oss, med mycket naturupplevelser. Så här kikar jag in titt som tätt.

Pensionärsvil(l)an

Tycker om sättet som de bloggar på, med mycket bilder. De berättar om platser de besökt med sin husbil och de har rest länge så deras blogg kan vi ibland använda som ett uppslagsverk när vi planerar, att inspireras av. Kul att följa med på deras resor.

Vegokäk

Har denna bloggen på min Bloglovin-lista så ser direkt när det är ett recept som jag skulle vilja prova. Älskar att äta vegetariskt, mår bra av det och har dessutom börjat gilla så smått att laga mat. Här hämtar jag ibland inspiration till ny mat att prova.

Kanske du gillar någon av dessa bloggar också! Har du egna bloggfavoriter får du gärna dela med dig av dem. Har du en blogg som du vill att fler ska hitta till, så lägg gärna en kommentar till det här inlägget, då ser våra läsare förhoppningsvis din länk och hoppar vidare in till dig. Inlägg med länkar i texten måste godkännas av mig, så de syns kanske inte direkt, men de dyker upp när jag modererat.

Bilden på de ljuvligt doftande liljekonvaljerna fotade jag när vi cyklade mellan Lyrestad och Sjötorp.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.