Många campingar blir det

camping blanes

Vi som helst står på ställplatser har hamnat på väldigt många campingar den senaste tiden. Men det finns anledningar till det.

Vi har nästan alltid valt ställplats före camping. Här är vår väldigt enkla analys om varför det blir många campingar just nu.

  • Campingar i norra Europa och Sverige är ofta stora gräsmattor, platta och tråkiga ytor. Det undviker vi. Men ju längre söderut desto fler campingar har pitchar med grus eller sandunderlag. Vilket vi gillar väldigt mycket bättre än gräs.
  • Genom att bo på en camping har vi väldigt nära till havet. Och då menar vi VÄLDIGT nära. Campingar har ofta bättre lägen än ställplatserna. Vi kan med lätthet bada och SUPa och ändå känna oss som att vi är hemma.
  • På campingar kan vi boa in oss. Lägga ut mattan, ställa ut bord och stolar. Det finns tvättmöjligheter. Vi kan låta SUParna vara uppblåsta och vila fastlåsta intill bilen tills vi ska använda dem nästa gång. Det är inte tillåtet på de flesta ställplatser.

Boat in oss på Miramar

  • Campingar i lågsäsong är lugna, inte alls som en tänker sig campingliv i Sverige på sommaren. Tycker nog till och med att många campingar är lugnare än ställplatser just för att de flesta väljer ställplatser, kanske dels för att de ofta är billigare.
  • Finns ont om ställplatser i de områden vi rört oss den senaste tiden som klarar vår bilstorlek. En av ställplatserna vi kom till hade dessutom massor av tallar som savade, och vi har precis tvättat bilen så där ville vi inte stå. En annan ställplats vi ville stå på en natt kom vi inte fram till. Vägen var för smal för att vi skulle vilja/kunna köra där.
  • En bonus på vissa campingar är att det finns pingisbord! För det gillar vi att spela.
  • Vi har lovat oss själva att denna gång stå still lite längre på de platser vi gillar, än vad vi gjorde förra övervintringen. Då passar campingar ofta bättre än ställplatser, men definitivt i inte alltid!

Självklart kommer vi fortsätta stå på en massa ställplatser. Men just i Costa Daurada där vi nu befinner oss så har vi inte hittat någon ställplats som vi vill stå på en längre tid.

camping miramar

Mycket fint servicehus och tom lekplats på Camping Miramar

Nu är det Camping Miramar som vi står på och vi gillar denna jättemycket, stod här förra året också. Allt är rent och fräscht, pitcharna är stora, husbilarna står på en rad utmed stranden, det är en liten och trivsam camping med engelsktalande personal. Och vi har 10 meter till stranden! I år tänkte vi utforska området lite, vilket vi inte fick gjort förra året. Väderprognosen lovar 19-23 grader och sol de närmsta 10 dagarna så vi får se hur länge vi stannar!

Översta bilden är sista morgonens soluppgång på Campingen i Blanes.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.