Lite äckligt men bra tips kanske

hudavlagringar frotte

Det är väldigt spännande med nya upptäckter, allt är dock inte bara vackert och soligt. Vi fortsätter vår transparens.

Nu ska berätta om två saker som vi upptäckt, det ena är om huden och det andra om toaletten. Så tycker du det blir för intimt och äckligt så föreslår jag att du klickar vidare till ett annat inlägg 🙂 Kanske du kan hitta något här bland alla inlägg taggade med Besöksmål.

Vi ömsar skinn

Vi duschar ju i bilen mest och här i Rincon så kan vi enkelt fylla på vatten och tömma vårt gråvatten (dusch, disk och handfatsvatten). Vi sparar på vatten och det blir inte så långa duschar. Huden hinner inte luckras upp.

I förrgår använde jag ställplatsens dusch istället för jag skulle raka ben och armhålor och jag vill helst inte att det håravfallet ska lägga sig i geggan på insidan av våra avloppsrör så jag betalade snällt 2 Euro för 10 minuter och njöt av en dusch med sprutt. Det är dock väldigt dålig ventilation där inne så det blev otroligt fuktigt.

När jag skulle torka mig efteråt lossnade all min hud kändes det som. Eftersom det var flera veckor sedan jag duschade länge så hade huden inte fått en chans att luckras upp och falla av. Handduken jag hade blev alldeles full av hudavlagringar. Inte så nice. Så:

Vid långdusch, medtag liten frottéhandduk att frottera dig med, så din vanliga handduk inte blir full av hudavlagringar.

Jag använde den stora handduken till att skrubba kroppen ordentligt efter långduschen. Den ligger nu i tvätten…  och jag är ren på djupet.

Avföring sjunker

Vi har en toalettkassett och vi använder gärna vår egen toalett. Så kassetten innehåller både det ena och det andra. Vi har kemikalier i kassetten som gör att avföringen löses upp.

När bilen rullar åker innehållet runt i kassetten och blandas väl. När tömning sker räcker det ofta med 2-3 sköljningar tills allt är ursköljt och kassetten är ren.

När vi står still sjunker den ena varianten till botten och lägger sig där. Så. När vi ska tömma kassetten krävs det att vi sköljer ofta 5-6 gånger för att få ut allt och att det ska kännas rent nog för att sätta tillbaka kassetten i husbilen.

Vi delar gärna med oss av våra lärdomar av livet i husbil! Bilden har jag i alla fall hämtat från nätet, för att skona er från autentiska bilder på detta området.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.