Leverpastej, döda växter och varmaste tack!

Nu har vi fem snabba grejer att berätta för er, väldigt blandat innehåll, men det är ju så det blir i den här kategorin.

Det viktigaste först!

Tack!

Varmaste tack till er alla för mejl, kommentarer och hejarop som vi fått som svar på vårt lilla rop på hjälp. Massor av tips har ni gett oss. En hel del av det ni önskat har vi redan bloggat om, men kanske vi kan hitta lite nya vinklingar och spinna vidare. Men också har vi fått många nya ämnen. Dessutom har vi fått kontakt med många läsare som vi inte tidigare kände till, ett par har till och med dykt upp här på Fotö för att berätta om sina idéer. Så himla kul!

Slott & borgar

Vi har fört in en ny etikett på bloggen som heter ”Slott & borgar”. Det är lite lustigt för historia är nämligen inte anledningen till att vi besöker en hel del slott och borgar. Det är främst vyerna. De mäktiga försvarsbyggnaderna är ofta byggda på en höjd för att de ska kunna se fienden när de närmar sig. De som bor/bodde i slott vill så klart ha vackra vyer. Men också arkitekturen och lösningarna är det som drar oss till de här byggnaderna. Och nu kan du hitta inlägg om dessa magiska byggnader i egen etikett.

Huj!

När jag (Anna) åt kött åt jag gärna leverpastej på mackan. Det är väl typ det enda som jag faktiskt kan längta efter i köttväg. Men tack vare Huj! finns det nu en vegetariskt (vegansk faktiskt) smörgåspastej som smakar väldigt gott och påminner om leverpastej. När vi var i Alingsås för ett par veckor sen kunde vi äntligen köpa och njuta av denna pastej! Huj! är ett litet Alingsåsföretag som kämpar på med att få ut den här produkten till butiker i hela Sverige. Snacka med din lokala butik om du vill prova! Läs mer om Huj! Och nej detta är inte sponsrat – vi gör ju inte sånt – vi bara älskar denna produkten och vi gillar ägarna också, samt att vi tänker att kanske någon där ute i landet också vill njuta av de här produkterna.

Huj! leverpastej

Så gott med gurka eller med aprikosmarmelad på mina glutenfria knäckebrödsmackor.

Växthuset

Vill uppdatera er om min örtträdgård i det lilla plastväxthuset. Det funkar inte, det är för kallt. Basilikan som var lite större plantor har klarat sig och växer (ganska långsamt dock). Men alla frösådder har jag nu slängt, för det händer i princip inget alls och jag ser nästan hur de fryser och kämpar. Tänker att de också längtar efter Portugals värme där de såddes. När temperaturen stiger lite här så kommer jag prova igen!

In i hörnet

Här på Fotö blåser det så klart. Men vi trivs ändå! Det är ju en hel del aktivitet med båtar som ska i sjön så för varje båt som försvinner bakom oss där vi står så backar vi längre och längre in i hörnet. Så efterhand som båtarna sjösätts får vi mindre kalla vindar på oss. Helt perfekt!

Översta bilden har inget med något att göra – bara älskar den – är numera min bakgrundsbild på datorn. 

/Anna & Roger

 

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.