Långhelg tur-och-retur till Höga Kusten

Höga kusten

Resa till Höga Kusten, för när en vän fyller 50år och väljer att fira det, då väljer jag att vara med. För mig är det en av de största milstolparna i livet. I alla fall i mitt.

Camilla och jag lärde känna varandra via Twitter för många år sen nu. Vi ses när vi har möjlighet, men eftersom vi befinner oss oftast mer än 70 mil från varandra blir det mestadels digital samvaro. Vilket funkar utmärkt, men att få kramas och samtala med den fysiska närvarons nyanser är viktig. För mig.

Så – 50-års fest i Nordingrå här på Höga Kusten hägrar ikväll och härligt umgänge tills vi vänder tillbaka mot Alingsås på måndag morgon.

Övernattning på Westerqwarn

Vi lämnade Alingsås i torsdags eftermiddag och körde till Westerqwarn mellan Köping och Västerås för övernattning efter ca 30 mil. En riktigt fin ställplats som jag beskrivet och lagt till i vår karta. En morgonpromenad i intilliggande by, stillsam frukost i fåglarnas kvitter innan vi körde vidare mot Nordingrå och Höga kusten.

Westerqwarn

En mellanlandning i Gävle blev det dock, för vi har numera filter till vår LPG-tank så vi ville premiärfylla den så vi kan använda LPG istället för P11:orna. Vi hade lite strul med det, saknade kopplingar och det läckte. Men allt ordnade sig på bästa sätt – fick kanonhjälp av Gasolfyllarna.

Höga Kusten levererar

På grund av gasolstrulet så kom vi fram lite senare än tänkt. Men med tanke på vilket ljus vi hade när vi körde över Höga Kusten bron så var det nog meningen.

Nu har vi sovit gott i FrankieBoy som är parkerad i Camillas trädgård i Nordingrå. Gått en morgonpromenad i byn, utmed vattnet och snart blir det brunch och ikväll partaj. Solen skiner och det är varmare här än vad det var i Alingsås när vi åkte i torsdags.

Vyerna är verkligen fantastiska här på höga kusten, så jag ska samla på mig lite foton och göra ett separat inlägg om det tänkte jag.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.