Köpa campingtillbehör i Algarve

campingtillbehör algarve

Vad vi förstått så finns det två ställen i Algarve att handla campingtillbehör på. Vi har besökt båda!

Våra nivåklossar är för låga. De är bara 12 cm höga och vi har ibland känt att vi behöver högre. Dessutom ville jag ha en torkvinda anpassad för campingliv. Det är enklare att få torrt tvätten med en vinda än den ställningen jag har, dessutom rymmer den mer och kan stuvas in i bilen på ett bättre sätt. Och torkmöjligheter kan vi inte få för mycket av.

Lite förbrukningsvaror såsom gråvattenmedel, tankrengöring och toalettkasettpåsar behöver också fyllas på. De senare kan en hitta på de flesta campingar och ställplatser men nivåklossarna och torkvindan har vi inte hittat när vi tidigare letat.

Camping Technik Algarve, Pera

Denna butik ligger inne på Camping Praia de Armacao de Pera. Enligt deras hemsida är det en välsorterad butik. Första dagen på vår vecka med hyrbil körde vi hit för att direkt kunna beställa de produkter vi behövde. Vi är glada att vi kom med en personbil, för vår husbil hade inte fått plats på deras parkering.

Vi kom in i ett litet skyffe, med mängder av prylar i en salig röra. Om det var tillfälligt eller alltid är så vet vi ju inte. För de berättade att vi inte kunde handla med kort, för de precis höll med omregistrering av företaget och då inte kunde använda kortmaskinen. Dessutom kunde de inte lägga några beställningar av samma anledning så de nivåklossarna vi ville ha kunde de inte få fram samma vecka som vi hade hyrbilen.

Torkvinda hade de en, men den var dyr så jag tyckte inte det var värt det och dessutom tog de ju inte kort. Utan att ha köpt en enda pryl lämnade vi den tillbehörsbutiken ganska besvikna.

CamperServ, Loule

Den andra butiken vi hört om är CamperServ, som ligger i Loule. De har verkstad, butik och rådgivning enligt hemsidan. Femte dagen med hyrbil körde vi dit. En riktigt prydlig butik. Kändes som om utbudet inte var så jättestort, men allt vi behövde fanns där! Torkvindan var 200,- billigare än i den andra butiken och denna hade dessutom jordspett till benen så jag kan sätta fast den i marken ordentligt.

Nivåklossarna vi ville ha med fyra nivåer och upp till en totalhöjd på 18 cm fanns i lagret, likaså andra varianter fanns. Men det var just dessa vi siktat in oss på. Förbrukningsvaror från Thetford fanns det av alla sorter så vi köpte på oss lite av det vi behövde, så vi inte behöver tänka på det på ett bra tag.

Nästa gång vi ska handla något till husbilen i Algarve åker vi direkt till CamperServ! Och de gamla nivåklossarna flyttade hem till en annan svensk bil som står här på Turiscampo.

Om det finns någon mer tillbehörsaffär så har vi missat den. Tipsa oss gärna i så fall.

Bilden är från igår morse när jag använde torkvindan för första gången. Underbart att se tvätten blåsa torrt i vinden och vara helt trygg med att inget välter.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.