Klibbig tillvaro, myggbett och till slut lite bad

Sökte oss till vatten den här helgen (också) – skönt att kunna bada när hjärnan kokar i värmen. Tänkte jag.

Vi hamnade i Vegby, på Vegby Camping. En liten camping alldeles intill Sämsjön, lagt till i vår karta – där du kan läsa mer om campingen. Perfekt läge eftersom vi även har fina vänner som bor i närheten, kanske de skulle hinna träffa oss också?

Vegby

Dessvärre kunde jag ju inte bada i Sämsjön, stränga order från hudläkaren, eftersom de karvat i mitt ben. Risken för bensår är för står i en insjö med ett öppet sår. Men vi kunde ju ändå njuta av miljön, för det är verkligen en riktigt najs miljö i Vegby.

Vegby

Cykelleden Sjuhäradsrundan går igenom Vegby och vi cyklade 16 km på lördagsförmiddagen, eftersom det åtminstone fläktar lite och det är kul att utforska omgivningarna på cykeln. Hade dock varit skönare om jag hade satt på gelesadeln… men den låg hemma och höll FrankieBoy sällskap.

Vegby

Det finns en härlig öppen mötes- och aktivitetsyta intill campingen. Grillplatser, fiskeplatser, café, minigolf bl.a. Vi köpte en glass på lördagseftermiddagen och satte oss i skuggan och svalkade oss. Roger doppade fötterna i sjön!

Vegby

Våra vänner kom och hängde med oss på lördagkvällen på campingen. Vi käkade och surrade tills myggen blev för intensiva. Då klev vi in i vårt myggfria hem och de åkte hem till sitt. Faktum är att jag fick ha min myggskrämmare hos mig oavsett tid på dagen, i alla fall i skuggan.

Vegby

Idag åkte vi hem till våra vänner igen, hade ju inte pratat klart! Vi passade då på att bada i deras 28,5-gradiga pool. Mitt sår såg fint ut och en sårskorpa skyddar såret och en färskvattenpool med lite klor.. ja jag badade. Kunde inte göra annat. Vi hade gått igenom skogen och var ruskigt klibbiga och attackerade av både blinkningar och myggor, så skönt att få lägga sig i poolen!

Roger som inte badar om det är under 25 grader fick alltså möjligheten att bada för första gången på länge. Dessutom hade vi sällskap av en fin enhörning i vattnet!

Vegby

Kalas för dottern när vi kom tillbaka till Alingsås och sedan avkoppling i skuggan utanför FrankieBoy. En klibbig helg med massor av mygg och till slut lite bad. Ja, nu är vi laddade för att starta vår semester på fredag!

Har du också fått myggbett och badat i helgen?

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.