Inte mycket strandliv för oss

strandliv

Vi är inte de som ligger på stränderna så fort solen lyser. Men havet gillar vi.

Ofta går våra promenader utmed havet och ibland även på stranden. Jag älskar att gå barfota och väldigt gärna i vattenbrynet. Men att ligga på stranden och lapa sol är inte för oss. Oftast inte i alla fall.

Vi är uppvuxna på västkusten och gillar mycket bättre klippor än sandstränder. Ska en bada är det både roligare och skönare att hoppa i från berget än att gå i, särskilt när det är långgrunt. Här är det i och för sig inte långgrunt men det är sand. Överallt.

Men igår var vi på stranden, det var 24 grader och strålande sol. Det blåste för mycket för att vara lockande med bad, men vi låg på stranden och lyssnade på musik och läste. Pratade så klart en del med vännerna som hängde på och vi njöt allihop av lagom värme. Det kom ett par ridande på hästar och förskönade vår havsvy. Många spanjorer gick på strandpromenaden, hundar sprang lösa och tvätten hängde på tork utanför fönstren och husen. Men vi var de enda som låg i solgasset. Spanjorerna är påklädda med päls när vi går i shorts och linne. Det är lätt att se vilka som inte bor här på heltid 🙂

Till slut började Roger frysa av vinden. Inte samma frysa som att frysa i Sverige vintertid. Utan mer huttra lite, som att det blir lite kallt i vinden. Vi hade då varit på stranden kanske i tre timmar. Det var lagom att cykla hemåt och brygga oss en kopp kaffe och njuta av den riktigt goda och billiga Mercadona-chokladen. I solen utanför bilen.

En mycket skön söndag med andra ord!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.