”Instängda” på ställplats i Peniche

instängda på ställplats

Som vi förut sagt så lever vi dag för dag, det händer hela tiden något som påverkar våra val och beslut behöver redigeras. I dessa tider mer än någonsin tidigare.

Idag är vi glada att vi blev ”utslängda” från Ecoparque i Setúbal, för annars hade vi inte hunnit hit och in på ställplatsen mitt i centrala Peniche. De stängde nämligen här vid 14-tiden igår, inga nya bilar kommer in längre.

Vaddå ”instängda”?

Den stora grinden för bilar är stängd. Det går inte att köra in genom den och ingen bemanning finns som kan hjälpa till. Ut kan vi köra, genom att trycka på en knapp på insidan. Vi är alltså inte instängda på riktigt.

Det finns även en gånggrind som vi har kod till, genom den kan vi röra oss hur mycket vi vill. Men det gäller ju att undvika risken att behöva sjukvård så inga riskfyllda sportaktiviteter blir det.

Det finns tio husbilar från olika nationaliteter här i vår lilla bunker där det får plats många fler, så det är ett stort avstånd mellan alla husbilar och mycket rymd. Faktiskt känns det bara tryggt, inte alls instängt. Mikael, Annika och Posten kom också hit igår, skönt med vänner nära när världen svajar.

Ställplatsens toaletter och duschar är stängda. Sopsorteringen borttagen. Receptionen är stängd. Men vi har fri tillgång till wi-fi, el, vatten och tömning. Allt som vi kan tänkas behöva oavsett hur länge vi står här. Mataffärer finns runt hörnet. Ute på gatan står sopcontainers vi kan använda för våra sopor.

Som du ser på bilden ovan finns det paddelbanor, men vi fick inte låna några racket för det är en för riskfylld sport att hålla på med just nu när vi inte ska belasta sjukvården. Förstår absolut, men det hade varit kul att prova.

Nuläget

Vi har förstått att fler och fler campingar och ställplatser stänger för nya gäster, både i Portugal och Frankrike. De som står där får stå kvar, men inga nya släpps in. Precis som vi har det här i Peniche. Så om vi skulle vilja lämna den här ställplatsen vet vi inte vart vi skulle ta vägen. Att utforska nya platser är så klart inte alls på kartan just nu. Inte att köra hemåt heller.

Risken att det blir undantagstillstånd i Portugal är överhängande. Då kommer vi inte kunna lämna ställplatsen mer än för att handla. Vi är friska, men kan så klart inte veta om vi är smittobärare ändå. Känns som om hela Europa stänger och ber alla sluta förflytta sig. Så vi tänker att då gör vi det. Vi stannar här. Tills vidare.

Slutsnackat om corona?

Vi har en hel del inlägg klara, som inte handlar om världens situation just nu. Så om det inte händer något som vi absolut känner vi vill berätta kommer det istället inlägg med en hel del bilder framöver. Hoppas ni tycker det är skönt med lite variation i era flöden som vi misstänker är fyllda av corona.

Skrivet 15/3 kl. 17.15

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.