Ingen älg i skidbacken

Båsenberga ställplats

I lördags när vi drog oss mot Stockholm hade vi svårt att hitta en bra plats att stå på. Men till slut så!

Vi hade siktat in oss på Forsviks Slussar, men vi var helt ensamma där och det var ett väldigt blåsigt läge. Vi såg fram emot att få ett par timmar i skönt och soligt läge för grillning och middag, det skulle vi inte få där. Så vi tog nytt sikte!

Askersunds gästhamn, där såg det mysigt ut. Men när vi kom dit var det smockfullt. Har förstått att attraktiva ställplatser kräver tidig ankomst eller bokning nu när det finns så många husbilar i Sverige. Vi tankade och rullade vidare mot Örebro.

Fast vi ville inte köra norr om Hjälmaren då vi ska till södra Stockholm, så vi svängde av E20 innan Örebro och tog sikte på Vingåker. Där finns flera ställplatser enligt våra appar.

Vi hamnade på Båseberga Slalomklubbs ställplats. Finns i vår karta med info också. Vi som inte gillar snö, ställer oss vid en slalombacke? Skidbacken var stängd, det stod en till husbil på en av de fyra platserna. Och det var tyst och stilla.

Tranor och hjortar underhöll oss. Och på kvällen dök det upp lite bilar med ungdomar som gasade och slirade nån timme, sen drog de vidare.

Jag tittade ofta mot backarna och hoppades att en älg skulle komma farandes på rumpan, förtjust av att ha backen helt för själv. Men jag blev blåst på det, däremot hade vi det bra där i skogen tillsammans med hundratals hjortar på åkrarna framför bilen.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.