In i och ut ur vårt hem under mars

minimalism

Vi vill ju hålla antalet prylar i vårt hem till ett minimum. Så därför har jag bestämt mig för att redovisa plus och minus även på saker ibland.

Det finns två anledningar till det. Den ena är att jag på det viset blir mer medveten om vad vi faktiskt tar in i och ut ur i vårt hem, husbilen, och den andra anledningen är att jag på det viset kanske kan inspirera dig att också hitta saker att ta bort. Om du vill det.

Böcker är något jag inte räknar, för där har jag ett skåp som jag får lov att fylla med böcker. Roger läser sina böcker i sin Kindle så han har inga fysiska böcker alls.

Ut ur FrankieBoy

Dessa saker har fått flytta ut ifrån vårt hem.

 1. en träningströja som var elektriskt och obekväm
 2. en handväska där telefonen inte fick plats (krånglat med detta sen jag köpte min nya telefon i Amsterdam i oktober)
 3. en pyjamaströja som jag aldrig använde
 4. en manuell juicepress vi spontant köpt på Dollarstore för att kunna pressa egen juice. Vi pressar inga apelsiner, vi njuter av dem som de är.
 5. ett gammalt linne som jag mest haft som reserv
 6. ytterligare ett linne jag inte använder
 7. en tröja jag aldrig använder
 8. en T-shirt med en fläck som aldrig går bort
 9. en trädgårdsstol har vi sålt, vi hade tre, nu har vi två

In i vårt hem

Det är inte alltid saker vi köpt som kommer in i hemmet. Vi har fått också.

 1. en rund handväska i kork (se bilden ovan – älskar den, fast jag inte gillar handväskor egentligen – inköpt i Cascais för €15,-)
 2. ett par sockar som jag fick av ett par tältare som ville minska sitt bagage men inte slänga
 3. kruka, i färgad väv, till en krukväxt en vacker dag
 4. tunna fritidsbyxor, som jag fick av en ny vän som hade fått fel storlek

Mars är inte helt slut än, men vi står still på en lugn ställplats som vi inte kommer lämna förrän på måndag, då det är 1 april. Så det kommer inte komma in något mer i vårt hem under mars månad.

Så summa summarum så har vi tagit ut 5 saker/klädesplagg mer än vad vi tagit in. Väldigt bra resultat tycker vi! Och det är inspirerande för oss själva.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.