Idag har vi bott i FrankieBoy i 500 dygn

Köpa husbil

Trots att vi bott 500 dygn i vår husbil känner vi oss fortfarande ändå som nybörjare ibland. 

Vi har satt en dygnsräknare här på bloggen (du ser den till höger om du besöker oss via en dator, eller en bit ner under inlägget om du använder en telefon). Den säger att det nu gått 500 dygn sen vi flyttade in i FrankieBoy, den 7 april 2018. Av dessa nätter har vi sovit i en annan säng en enda natt. Det var på ett hotell i Malaga när vi firade vår förlovningsdag i december förra året.

500 dygn motsvarar 6-10 år

Funderar lite på vad de här 500 nätterna motsvarar i antal års nyttjande när en inte bor i husbilen. Vi leker med tanken att andra husbilister spenderar varje semesterdag/natt i sin husbil. Det skulle då bli 35 dygn per år, om vi räknar med den lagstadgade semestern.

Sen tillkommer ju helger på våren och hösten, kanske varje helg från april till september. Det blir 21 helger utöver de 5 semesterveckorna. Vissa av helgerna är långhelger men de flesta är ju fre-sön, alltså 2 nätters helger. Det blir då 42 nätter till utöver semestern. 77 dygn känns som ett max om en bara använder den på vår, sommar och höst. Sen finns det ju många som använder sin husbil även på vintern och reser till fjälls till exempel. Och då tillkommer det ju till flera nätter.

Med lite matteuträkningar så landar vi vårt resonemang i att vi har erfarenhet motsvarande 6-10 års ”vanligt” husbilsliv. Nu är det ju ingen som räknar eller jämför, men eftersom vi känner oss som nybörjare ibland så var det kul att tänka med ett annat perspektiv.

Vi är ju ”bara” inne på andra året som husbilsägare och räknar en på det viset så är vi ju nybörjaren 🙂

Hur många nätter nyttjar du/ni husbilen per år?

Vore roligt att få en liten insikt i dina husbilsvanor. Hur ofta sover du i husbilen? Varje semesternatt? Alla helger? På vintern? Året runt? På heltid? Vill du dela med dig genom att berätta i en kommentar skulle vi bli jätteglada. Kanske du vill berätta hur länge du haft husbil också?

Bilden är från Westerqwarn 2018

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.