Idag åker vi motvilligt mot Sverige

Så var det då vår tur att tvingas lämna värmen på grund av corona. Idag rullar vi mot Sverige.

Det har varit några dagar med olika bud. Personal på ställplatsen har sagt att vi får stanna hur länge vi vill. Den informationen har vi gärna lyssnat till, för den har givit oss trygghet. För vi vill inte hem till Sverige än. Det är för kallt för oss.

Men i söndags kom det nya förhållningsregler. Och vi tolkade dem som att vi skulle klara oss ifrån att behöva lämna vår boplats. Men vi och ställplatsägaren tolkade fel. Bevisligen.

Berg- och dalbana

Hela helgen har vi sett på Facebook bland annat hur andra tvingas lämna sina boplatser i Spanien. Vi misstänkte så klart att Portugal skulle vidta liknande åtgärder. Men vi hoppades in i det längsta att vi skulle få stanna lite till. Söndagskvällen var verkligen en berg- och dalbana. Tankarna for fram och tillbaka, oron växte.

Vi får nog stanna, detta är ju en obemannad ställplats som varit stängd länge, dessutom med en mur runt. En bättre isoleringsplats är svår att hitta. Klart vi får stanna!

Klart vi inte får stanna. De vill ju inte riskera att få in oss i sjukvården som även här går på knäna. Alla varianter av tolkningar gjorde vi. Allt för att vara förberedda på vad som skulle hända.

Behövde klarhet

På måndag morgon ringde jag (Anna) ägaren och frågade igen. Hänvisade till ny information som kommit på söndagen. Han sa igen att vi får stanna. Då bad jag honom dubbelkolla eftersom vi upplevde det fanns tolkningsvariationer i den engelska versionen. Vi behövde verkligen få veta vad som gällde, antingen kunde vi slappna av eller packa ihop.

Några timmar senare fick vi beskedet att vi behövde lämna ställplatsen senast på fredag. Ska vi ändå ge oss av hemåt kan vi lika gärna åka direkt. Så idag kör vi mot Sverige, så snabbt och säkert vi kan. Kommer bara stanna för att äta och sova. Luncher är förberedda och middagarna som är planerade är enkla att tillaga. Förresten, ett stop på Mercadona vill vi göra i Spanien också.

body boarding

Roger på väg ut i havet med sin body board, Sines i februari.

Kommer tillbaka!

Vi älskar Portugal! Kanske inte kommer hänga i Peniche så mycket vid nästa besök. Men vi trivs otroligt bra på Portugals västkust och har så mycket kvar att uppleva här.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.