Husbilskollektiv kanske kan vara vår lösning

husbilskollektiv-sverige

Husbilskollektiv, det låter spännande tycker vi! Tankar och diskussioner pågår kring hur vi som bor i husbil kan hitta ett alternativt boende. Ett boende där vi inte står på säsongsplats på camping tillsammans med semesterfirare hela sommaren. 

Vi skrev ett inlägg om detta med en annan typ av säsongsplats för en vecka sen och det satte igång en hel del tankar hos andra. Så kul! Nu samlar vi husbilister som vill ha en hemmahamn. En dockningsstation. Men alltså inte på en camping. Utan en egen plats med kanske 10-12 grannar. I en härlig miljö med de faciliteter vi tillsammans bestämmer.

Eftersom vi alla älskar att rulla runt så är inte tanken att vi ska stå still. Utan det handlar om att kunna åka dit och känna att omgivningen är hemma. Vi har ju våra hem med oss, men ibland tänker vi att det är skönt att liksom vara hemma även i miljön. Att ha grannar som en känner. Förvaring av sånt som vi inte vill ha med oss i bilen på de olika turerna, långa som korta. En egen lite pitch att docka in vid. När behov och lust finns. För en del finns behovet under hela året och för andra bara sommartid.

Vaddå husbilskollektiv?

Detta är outforskad mark, tror vi. Har inte hittat något när vi sökt i alla fall. Vi tror på idén, även om den liknar säsongsboende på camping. Den stora skillnaden är alltså att vi inte semestrar utan vi vill bo. Vi tycker om andra människor och gillar samverkan. Vi letar regler och diskuterar hur vi vill ha det. Vi ska försöka enas också så vi kommer till beslut. Om var. Om hur. Vad vi behöver på plats. Och vem som får/kan vara med i vårt husbilskollektiv. För någon typ av regler behöver sättas upp. Och en ekonomisk förening behövs. Troligen.

Inget är spikat. Inga ramar är klara. Vi drömmer och tillsammans med andra den här gången. Jättekul!

Bor du på hjul och vill leva i ett husbilskollektiv någonstans i Götaland är du varmt välkommen att kontakta oss för att få tillträde till vår hemliga grupp på Facebook där vi har dialogen som ska föra drömmen till verklighet för oss och andra.

Och är du markägare som vill hyra ut en marksnutt i Götaland för X antal husbilar så hör av dig!

Bilden är från en ställplats på en vingård i Frankrike. Nyfiken på vilken vy vi kan få till i kollektivet!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.