Husbilister som vinkar eller inte

Ulricehamn

Det här är en het potatis i alla diskussionsforum med husbilister. Känner vi vill skriva lite om det.

Och innan vi skriver hur vi resonerar så vill vi förtydliga att det självklart är upp till var och en! Finns inga regler eller krav på varken det ena eller det andra. Så om du vill vinka gör det – om du tycker det är dumt eller onödigt så är det bara att låta bli.

Alfister vinkar

Roger har haft Alfa Romeo i många år. Och alfister vinkar till varandra, då det är (var) en ovanlig bil. Nu finns det fler som rullar på gatorna men vinkandet fortsatte vi med under tiden vi hade Alfa Romeo bil.

Jag tror det är samma kvarleva vad gäller husbilar. Det var färre förr och då var det roligt att vinka när möte skedde på vägarna. Tror många tröttnat på att vinka när det är så många husbilar en möter.

Husbilister vinkar

Eftersom beteendet är ärvt från vår tidigare bil är det naturligt för oss att vinka. Vi vinkar därför väldigt gärna till andra husbilister. Och vi väljer så klart inte vilka vi vinkar till, utan det är alla husbilar. Men vi vinkar inte på motorväg, motortrafikled eller andra vägar där det är stor mittgren eller filer emellan oss och den mötande husbilen. Vi vinkar ofta båda två. Om den som kör inte känner att det är tryggt att låta handen lämna ratten så vinkar den så klart inte!

Vi blir alltid glada när det vinkas tillbaka, men vi blir inte ledsna, sura eller förbannade när det inte sker. Vi har lite roligt i vår bil kring vilka märken som de vinkande personerna kör. Vi kategoriserar inte, inte offentligt i alla fall. Det är mest för vårt egna höga nöjes skull. Och om det vinkas inne i en Carthago jublar vi inne i vår Frankia 😀

Vad tycker du om det här med vinkandet? Bara snälla kommentarer accepteras här.

På bilden sitter Roger i Ulricehamn och njuter. Han skulle kunnat vinkat för att göra bilden mer rätt till inlägget. Men nu brukar vi inte vinka annat än när vi möter husbilar så det fick bli en sån här bild i stället.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.