Hur tvättar vi när vi bor i en husbil?

tvätta i husbil

Hur tvättar ni? Det är en vanlig fråga vi får, så här kommer svaret!

Tvättmaskiner finns lite överallt, särskilt på campingar. Men även tvättautomater finns att använda. Tvätterier såg vi flera i Frankrike till exempel.

Vi tvättar på camping

Vi föredrar att tvätta när vi står på camping. För då kan tvätten hängtorka. Vi har en torkställning förvarad i garaget som vi ställer fram. Låter sol och vind torka våra kläder och lakan, något som oftast inte är tillåtet på ställplatser.

Där det finns tvättmaskiner finns det ofta även torktumlare att tillgå om en vill ha det, men jag föredrar hängtorkade kläder.

Vad kostar det att tvätta?

Det varierar beroende på storlek på maskin (en del tar 20kg och då är det dyrare) och var en befinner sig. Vi har stått på Miramar Camping lite söder om Tarragona i några dagar och där tvättat en maskin om dagen och lät det lufttorka i det sköna vädret. Där kostar det €3,5 per maskin. I Nederländerna där vi tvättade senast, också på camping, kostade det €5,5 vilket vi tyckte var dyrt.

På båda campingarna vi har tvättat på så har det ingått tvättmedel. Tvättmedelsluckan har inte existerat så det har inte varit möjligt att ens lägga i. Det är bekvämt tycker vi.

Så det är inte svårare än så. Vi tvättar när det är bra torkväder och när vi står på camping. När vi är i Sverige så har vi tvättat på olika ställen, oftast hemma hos svärmor 😀

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.