Har upptäckt en nackdel till med att bo husbil

myggor

Det är ju som alltid både för- och nackdelar med allt. Med husbilen har vi varit bäst på att hitta fördelar. Men nu har det faktiskt dykt upp en nackdel till!

Vi har vår gemensamma säng längst bak i bilen och inga fler sovplatser. Vi har dörrar som vi kan stänga för att avgränsa sovrummet från resten av husbilen. Kanonbra. Men. Det är inte helt täta dörrar – det är springor över och under. Det gör inget vad gäller ljud, för det är otroligt bra ljudisolerat märker vi när en av oss (oftast jag) är uppe och jobbar tidigt på morgonen och Roger sover vidare.

Men, det gör att myggor kan flyga in och ut ur vårt sovrum som de vill.

Går inte att värja sig från myggorna

Det som alltså är den stora nackdelen är att när vi fått in någon mygga eller två (eller 5!) så kan jag inte gå någon annanstans och sova vidare och på det viset komma ifrån otäckingarna. Ja, för mig är det otäcka djur, ett myggbett blir inte som en kliande liten upphöjning på huden. Det blir stora bölder som kliar i flera dagar.

Jag misstänker att vi fick in myggorna när vi stod på campingen i Edam, för där var det en del mygg och flugor i nyklippta gräset. I  två nätter på raken vaknade jag av kliande stora bölder på armarna (som jag oftast har utanför täcket). Och jag kommer ingenstans. Jag kan inte fly. Därför jag tyckte bilden från fängelsehålorna i Willemstad passade bra!

För att försöka döda myggorna måste jag tända lampor för att se dem. Jag håller med andra ord både mig och Roger vaken! Här i Nederländerna är de annorlunda än i Sverige. De hörs inte förrän de är precis vid huvudet, så jag kan liksom inte döda dem när de sätter sig på huden, för jag märker inte det, förrän det är försent och de redan borrat sig in. Jag får nästan panik av att veta att dessa rovdjur finns i min närhet!

Myggdödarspray i förebyggande syfte står på inköpslistan, men vi har inte hittat något än, fast vi har nog lyckats döda alla myggor i bilen – bara det inte kommer in nya på den här campingen…

Jag har antihistamin salva att lägga på betten, så det mildrar klådan i alla fall.

Här hittar du fördelar och här hittar du nackdelar, som vi tidigare bloggat om.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Vi är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsamman 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och resvägar.