Håll klaffen!

yatzy

Jag är verkligen inte särskilt lättirriterad. Men häromkvällen blev jag faktiskt riktigt sur. På andra husbilister som inte kan ta hänsyn.

På Campingplatser finns det regler att det ska vara tyst 23.00 – 7.00. Ibland anordnar campingen själva event fredag och lördag som gör att det kan vara svårt att efterleva. Men alla vet att efter 23 så visas det hänsyn till de som vill sova. Då är en så tyst en kan vara.

I onsdags stod vi på ställplatsen på Basteviksholmarna utanför Lysekil. Mellan två husbilar satt det personer och hade det trevligt. Ja, jag älskar ju själv att umgås och har full förståelse för att det kan vara svårt att sluta hänga tillsammans bara för att det blir sent.

Men. Att tjoa och tjimma till närmare 01.00 är faktiskt inte okej! Alla vill inte vara vakna så länge. Alla vill inte lyssna till ert skvaller. Ja, vi hör varje ord ni säger. Även om vi är inne i våra husbilar och ni inte ser oss, vi hör er. Och ni stör. Ni har dessutom huset med er, ni kan gå in, tända levande ljus och fortsätta hänga. Eller gå och sätta er på klipporna. Det finns alternativ till att sitta där inne emellan alla andra husbilar.

Jag brukar somna lätt, men den här kvällen var det stört omöjligt. Till slut var det ingen idé att ens försöka utan vi behövde vänta ut sällskapet. Vi spelade Yatzy så länge… gillar sällskapsspel och Yatzy i paddan var perfekt för det här tillfället.

Sen planerade jag för hur jag skulle kunna ge igen. Hur jag skulle kunna störa tillbaka kl. 7 på morgonen när de var trötta och förmodligen bakfulla. Men självklart var det bara en effekt av irritationen, jag hämnades inte. Så klart.

Och nej, detta är inte särskilt vanligt. Det händer ibland, men absolut inte överallt eller varje kväll. Men just den här kvällen var det faktiskt väldigt irriterande.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Vi är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsamman 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och resvägar.