Guadalest är en riktig pärla

guadalest

Guadalest är en vacker liten by på en klippa intill en insjö i Guadalestdalen. Utsikten är hänförande, ända ner till havet.

Med vår lilla hyrbil, som vi hade i fyra dygn, gjorde vi en dagsutflykt till Guadalest som ligger ett par mil in i landet från Benidorm.

FrankieBoy hade kanske klarat färden, men det var väldigt brant tidvis och kurvorna väldigt skarpa. Det hade varit en påfrestning på både bilen och Roger så vi är glada att vi passade på med hyrbilen. Det finns en parkering där det stod husbilar, om de stod över natten vet vi inte.

Har läst att Guadalest är ett av de mest populära turistmålen i Spanien. Och det kan vi förstå, så otroligt vackert på så många sätt. En turistfälla, men ändå smakfull kommers. Inte ”I love Guadalest” på en endaste pryl. Däremot många inredningsbutiker med vackra saker. Vi köpte inget, men tittade in i flera av butikerna. Besökte borgen och vandrade runt i den lilla byn och fotograferade.

En saker är säker – bilderna gör inte byn och borgen rättvisa.

guadalest

En av gatorna i byn

guadalest

Smakfullt med gammalt och nytt

guadalest

Utsikten från borgen hela vägen ner till havet

guadalest

Klocktorn och torn

guadalest

Klocktorn, torn, hus i byn och trappa på borgen

guadalest

En gata i byn, från trappan som leder upp i borgen

guadalest

Insjön alldeles nedanför borgen och byn

guadalest

Älskar speglingen i den vackra sjön

guadalest

Torg vid borgen

guadalest

Utsikten från borgens port

guadalest

Ingången till borgen

guadalest

Fotat på väldigt långt avstånd. Byn med borgklippan bakom

guadalest

Borgen från byns parkering

guadalest

Igen fotat på långt avstånd.

Detta är verkligen en fantastisk liten by i bergen. Solen värmde oss gott och vi njöt varenda minut av omgivningarnas vyer.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.