Gott slut 2019 – återblick

Vi lägger snart 2019 till handlingarna och välkomnar 2020 med öppna och förväntansfulla famnar. Men hur var 2019 då?

När vi skulle summera 2018 fick vi hjälp av er läsare att komma på vilka frågor vi skulle ställa till oss själva och vi tyckte de var bra, så använder oss av nästan samma frågor i år.

Årets bästa känsla

Friheten. Det är insikten av att vi verkligen lever varje dag. Att vi väljer vad vi vill göra, se och uppleva. Tar något beslut nästan varje dag, det kan vara småsaker, men det kan också vara av större karaktär. Det är en enorm frihet att kunna göra det. Och den känslan älskar vi verkligen!

Största överraskningen

Benidorm helt klart. Vi var så inställda på att inte trivas, vi trodde skyskraporna skulle ge oss cellskräck och att festande britter skulle förstöra hela upplevelsen. Men vi hade helt fel. Vi stortrivdes, de höga husen gav stan en annorlunda karaktär och alla britter gav Benidorm en touch vi gillade. Fancy Dress Party var pricken över i:et!

Benidorm, den stora överraskningen

Överst på återfallslistan

Ingen tvekan på detta svaret. Portugal! Vi vill ha mycket mer av Portugal, vi planerar att komma dit i februari igen. Men vi kommer definitivt återvända till Spanien också som vuxit på oss mer under den här hösten. Och Denia där vi nu befinner oss är en riktig höjdare!

Största förvåningen & besvikelsen

Slår ihop de här frågorna, för svaret är Italien på båda. Vi blev väldigt förvånade över att det var stängt på så många ställen och att vår FrankieBoy inte fick plats varken på campingar, ställplatser eller vägar. Det blev också en stor besvikelse för vi hade höga förväntningar på landet vi längtat efter att återvända till.

Never again

Det låter hårt, men vi är faktiskt klara med Gibraltar. Gifte oss där 2002 och ville så innerligt återvända, men två dagars besök i början av januari satte sista spiken i kistan för oss.

Bästa restaurangmaten

El Dorado Steakhouse, i Empuriabrava, Spanien. En köttrestaurang verkligen riktad till turister, så vi hade inte särskilt höga förväntningar. Men för Anna är ofta såna restauranger ganska bra eftersom det finns både glutenfria och vegetariska alternativ. På den här restaurangen erbjöd de en grilltallrik med massor av härliga grönsaker och goda såser till. Fantastiskt gott! Även Roger tycker maten där var grymt god, hans köttbit var mör och smarrig. Vi äter inte ute ofta, men här äter vi väldigt gärna igen.

Saknat minst

Vädret & stressen i Sverige. Stressen skapade vi kanske mest själva, men vädret rår vi ju inte på. Så vi är väldigt glada att både det alla vädret och stressen stannar i Sverige när vi rullar över gränsen mot dessa ljuvliga södra breddgrader.

Bästa vädret

Hela mars var det kanonväder i Portugal, vi var på västkusten och njöt av varje solstråle och flera bad i Atlanten.

Bästa beachen

Furnas Beach i Portugal är det första vi tänker på. Men det beror så klart på vad vi ska göra på/vid beachen. Älskade verkligen stränderna och klipporna i Algarve, särskilt i Portimao. Men vi njuter väldigt mycket av stränder där vi kan använda våra StandUpBoards och vi trivs riktigt bra där vågorna går höga. Men även i Denia där det är stenstränder och rofyllda vågor njuter vi väldigt av att sitta en stund på stranden. Vad vi verkligen inte gillar är grumligt vatten och smutsiga stränder, annars är vi i princip alltid glada när vi är nära vatten.

Klart vatten i havet i Denia

Roligaste minnet

Vår jakt på grillen i Tyskland. Det är något vi ofta berättar om och vi kommer aldrig glömma det! Men vi har massor av roliga minnen av ljuvliga platser och härliga människor!

Mest utmärkande servicehuset

Definitivt Setúbal! Ecoparque do Outao har väldigt fina servicehus. Stora och rymliga duschar med rykande varmt vatten. Fräckt kakel och snygga handfat. Handdisk och handtvätt i snygga utrymmen och även uteduschar med utsikt. Längtar tills vi återvänder dit!

Bästa investeringen

Vi har planer för en stor investering 2020, men under 2019 har våra investeringar på Frankieboy varit blygsamma. För att vi ska trivas ännu bättre i vårt hem har vi börjat dekorera det, inreda det mer personligt och det känns riktigt härligt. En god investering för vårt välbefinnande när vi är inomhus.

solnedgång

Solnedgång på camping Villa Sol

Bästa solnedgången

Har sett så många fantastiska solnedgångar, men vi gillade verkligen färgerna vi fick uppleva i Los Alcázares.

Vad hade vi kunnat göra bättre/annorlunda?

Inte vänta i Tyskland så länge. Vi frös och tyckte det var tråkigt att inte kunna åka vidare. Och med facit i hand så skulle vi helt klart rullat mycket tidigare eftersom våra madrasser inte byttes ut förrän vi kom till Barcelona ändå.

Vad är vi glada att vi ändrat på?

I år har vi bestämt oss för att stanna längre på de boplatser vi trivs. Egentligen av två anledningar. Dels för att platser vi stannat lite längre på lägger sig i minnet på ett annat sätt och dels för att vi på det viset automatiskt landar, får utrymme för reflektioner och bearbetning av upplevelser. Och det beslutet är riktigt bra! Vi har ju ingen brådska, vi kan inte se och uppleva allt utan vill istället uppleva djupare där vi väljer att stanna.

Översta bilden är en kvällsbild på ett av de fräckaste villorna vi sett, grym arkitektur och perfekt läge.

Med önskan om ett riktigt Gott Nytt År!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.