Generellt är storstäder inte vår melodi

London storstad

Vi gillar landsbygden, små städer och byar. Natur, sjöar och framför allt hav. I de miljöerna mår vi allra bäst.

När vi bodde i Alingsås, en liten stad 4 mil utanför Göteborg, tog vi tåget in till stora staden emellanåt. För att träffa kunder, äta god mat eller se en hockeymatch. Vi drogs aldrig in till Göteborg för att vi ville till stora staden. Utan det var utbudet som lockade oss. Och då pratar vi ändå om det väldigt vackra, historiska och kulturella Göteborg!

Utbudet av wow-platser är enormt

För att vi ska lägga tid och engagemang på en plats, även storstäder således, behöver vi bli wow:ade ganska snabbt. Vi har inte tålamodet att återvända flera gånger och hoppas på en senare förälskelse. Världen är så fantastisk och utbudet är väldigt mycket större än vad vi nånsin kommer kunna uppleva. Så vi rullar vidare när vi inte vill stanna. Det är inte svårare än så.

Wow-faktor för besökta storstäder

Innan vi flyttade in i FrankieBoy reste vi massor och vi har verkligen besökt många storstäder. Så vi har lärt oss vad vi gillar, och det har utvecklats i och med alla fantastiska platser vi besöker med FrankieBoy. Det finns bara en enda storstad som vi väldigt gärna återvänder till hur många gånger som helst, i tid och otid. Men här listar jag de storstäder vi besökt och lägger dem i fallande ordning vad gäller dess wow-faktor.

London

Efter ett par timmar i den staden så var vi fast. Vi älskar verkligen både England och London. Vi firade våra 50-åriga födelsedagar där, vi har firat nyår och vi har strosat genom parkerna även i sommartid. Vi kommer nog alltid återvända till London och atmosfären där som vi älskar. Finns några blogginlägg om våra Londonresor på bloggen Webbtanten om du vill läsa om den förälskelsen.

Basel

En stad vi bara spenderade 9 timmar i – men ändå fick vi wow-faktor båda två. Bloggade om vårt besök där och vi vill absolut återvända.

Basel

Basel

Funchal

Hela Madeira är en fantastisk plats och vi blev wow:ade överallt. Men även av storstaden Funchal som vi bodde i. Hit vill vi absolut återvända och uppleva mer. Dock inte med FrankieBoy. Har bloggat om Madeira på Webbtanten.

Amsterdam

Vi gillade Amsterdam efter vårt första besök där. Hade en härlig långhelg och vi trivdes riktigt bra. Andra gången, förra hösten när vi åkte med FrankieBoy söderöver var det inte lika starka känslor. Men visst är Amsterdam en god 4:a på wow. Inlägg om det fantastiska hotellet vi bodde på första gången.

Porto

En stad som vi gillade, i alla fall Anna. Kanske kopplingarna till Portugal är en anledning till det. Vill verkligen återvända. Wow-faktor dök upp, särskilt för andra staden på andra sidan av Douro. Inlägg från besöket i våras.

Porto

Utsikt mot bron och Porto från Gaia

Stockholm

En behöver ju inte resa så långt för att uppleva storstad. Stockholm är en fin stad, särskilt med allt vatten. Vi är i Stockholm varje år för vi har många kunder där. Jag gillar Stockholm, mycket mer än vad Roger gör. Vi kommer definitivt återvända dit. Några inlägg om Stockholm från innan husbilslivet och inlägg från nuvarande livsstilen.

Köpenhamn

Vi var där i höstas i ett par dygn direkt efter att vi lämnat Sverige för vår första övervintring. Tyckte om Köpenhamn trots det korta besöket och den svaga kronan. Vi lär återvända. Inlägg om vårt besök.

New York

Roger tilltalades mer av New York än vad jag gjorde. Jag fick lite panik för jag såg aldrig himmelen om jag inte tittade uppåt. Ja, vi var bara där i 5 dygn och höll oss på Manhattan. Kanske det är annorlunda i utkanterna, men jag är inte wow:ad, men Roger är. Finns några inlägg från New York på den andra bloggen också.

Los Angeles

En kombinerad jobb/nöjesresa till Los Angeles för ett par år sedan. Inte heller en stad vi blev förälskade i, även om delarna vid havet var fantastiska. Här finns några inlägg om Los Angeles.

Berlin

Var där nyss och kände ingen wow-faktor. Men vi spenderade bara 7 timmar där så det var väldigt kort tid för att ge staden en ärlig chans. Men wow:ade brukar vi bli fort, om vi gillar nåt, vilket vi inte blev. Inlägg från besöket i förra veckan.

Malaga

Förra övervintringen stod vi länge i Rincon de la Victoria, 2 mil utanför Malaga. Men vi besökte bara Malaga ett par gånger. Hade ju möjlighet att åka in varje dag, men det lockade inte med mer än ett par besök. Så nej, wow-faktor saknas.

Abu Dhabi

Vi var i Abu Dhabi över en påsk för några år sen. Förvånad över det fantastiska klimatet, fast det var så varmt. Troligen inget vi återvänder till. Inte wow:ade där heller med andra ord, trots den fantastiska moskén. Här är ett inlägg om Abu Dhabi.

Moské i Abu Dhabi

Bryssel

Choklad och kiss. Ja så kan vi sammanfatta våra upplevelser från den här staden. Vi var där för att kolla in Formel 1 på Spa och det var så klart bra. Provsmakade en massa choklad, hälsade på en vän på EU-parlamentet och höll för näsan. Det luktade urin och röktes överallt. Så där blev vi verkligen inte wow:ade.

Så vi fortsätter att utforska och hittar säkert fler storstäder att besöka (och jag har säkert glömt att lista någon av alla de vi besökt) även om vi föredrar mindre städer. Vad som är en storstad finns kanske en definition på, vi har gått på vad vi själva tänker som storstad.

Vad föredrar du? Och om du gillar storstäder – vilken är din favorit?

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.