Gasolför­brukningen i FrankieBoy

gasolförbrukning

Full koll på gasolförbrukningen i vår husbil. Det har varit en ganska kall månad där pannan i FrankieBoy fått värma oss många nätter och även några kvällar och mornar.

Även om Posten (jo han heter så) på bilden värmer våra hjärtan när vi hänger med honom (och matte & husse så klart!) så använder vi värmen i vårt hem och idag kommer en summering kring gasolförbrukningen.

Vi tankade nämligen gasol den 22  november och sen igen den 22 december. Och vi har knappt stått på el så det är en ganska bra månad att summera gasolförbrukningen.

Förutsättningar

En natt av dessa har vi haft elvärme på natten, då vi stod hos hemma hos Gunnar & Anne. Resten av värmen har producerats med gasol.

Kylskåpet har gått på gasol halva månaden

All mat har vi lagat hemma, inte ätit på restaurang alls denna perioden.

Några duschar har skett i bilen, annars har vi stått på boplatser där duscharna varit utmärkta att använda.

Varmvatten till disk har vi inte behövt värma mer någon enstaka gång då det finns varmvatten i pannan på morgonen när den varit igång på natten. Dessutom diskade jag aldrig i bilen när vi stod på Villa Sol i Benidorm (halva denna mätningsmånaden).

Värmeinställningar

Vi har förstått att en del väljer att låta tid/klockslag styra när pannan ska vara igång, t ex starta 03,00 för att inte frysa under de kallaste morgontimmarna. Men vi söker ett behagligt och jämnt klimat utan stora variationer i fukthalten inne och vi tycker att vi har hittat en lösning som passar oss utmärkt.

Pannan är inställd på att hålla:

  • 19 grader dagtid/kväll/morgon
  • 16 grader nattetid

Vi låter värmen styras av dessa gränstal, så när kylan kryper under dessa grader går pannan igång.

Förbrukning

På dessa dagar har vi förbrukat 38 liter LPG till värme, kylskåp och matlagning (en hel del grillning –  också på gasol)

Kostnaden för dessa 38 liter är €26,58

Vi gillar den här bilden på Posten så det fick bli den istället för en bild på gasoltanken!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.