Gasolen tog slut efter 6 dagar

gasol i husbil

Det tjuter och larmar. Ett helt nytt ljud som jag inte kände igen. Jag lyfter på luckan till vår lilla sambandscentral över dörren och det står nåt på tyska.

Jag tolkar det som att gasolen är slut och stänger av hela pannan för att bli av med larmandet. Inser att jag var lite för snabb, borde nog kollat lite noggrannare. Men genom att testa spisen så fick jag bekräftat att gasen var slut.

Vi har två P11 flaskor samt en LPG-tank. Men bara en av flaskorna är aktiv för att vi inte helt plötsligt ska stå där utan gasol. Vi kan koppla ihop dem för att på det viset klara oss dubbelt så länge utan att gasolen tar slut, men då vi inte har någon LPG-gasol i husbilen än har vi valt att inte samkoppla dem. Än. Kanske sen. Skönt att veta när hälften av gasolen är förbrukad.

När vi var och hämtade bilen fick vi visat för oss hur man ska göra när gasen tog slut. Jag filmade med GoPron och Roger tittade. Nu när jag var ensam hemma (kul att kunna skriva så om FrankieBoy!) fick jag ta tag i det själv. Så jag messade Roger 🙂

Kollade på filmen och pratade igenom det med Roger för extra trygghet. Sedan skred jag till verket!

  • öppnade luckan för P11-flaskorna, innanför ser det ut som på bilden
  • stängde flaskan som var tom
  • öppnade den fulla flaskan
  • ändrade vredet till att peka mot den nya flaskans slang
  • höll inne kraschknappen tills den aktiverades
  • in och testa spisen – funkar
  • satte på pannan igen

Lätt som en plätt ju! Tänk vad allt är enkelt när en bara provat en endast gång. Väldigt tänkvärt i många avseenden i livet. Tycker jag i alla fall!

Lärde mig också att efter att gasolen tagit slut måste man in och aktivera gasol som drivmedel för kylskåpet igen.

Kylskåpet, pannan för värme och varmvatten (när vi inte är inkopplade på en extern elförsörjning), spisen och gasolgrillen är det gasolen används till. Och pannan är inställd på att inte gå igång förrän det är kallare än 19 grader i husbilen.

Allt fixat och lunchen tillagad och uppäten! Nu startar eftermiddagspasset med jobb och senare i kväll kommer dottern och hälsar på och kollar in vårt nya hem.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.