Frukost i husbilen

frukost i husbilen chiapudding

Det är inte riktigt samma förutsättningar för frukost i husbilen som i lägenheten. Nu vill jag tänka smart vad gäller förbrukning av både el, gas och vatten!

Det finns ingen mikrovågsugn i husbilen och vi kan inte använda highspeedblendern om vi inte står på el (skulle dra slut på batteriet i ett nafs, så den får bara användas när vi är inkopplade på ström.)

Jag äter inte gluten men jag älskar mackor. Så fort jag får en chans att äta mackor så gör jag det. Sen jag upptäckte det glutenfria brödet i frysdiskarna har mackätande ökat, tyvärr. Men eftersom glutenfritt bröd är torrt om det ligger framme så kommer det automatiskt bli mindre av det i husbilen då jag inte kan tina i en micro. Jo, man kan tina i ugnen också, men det känns galet att dra igång ugnen för att tina ett par brödskivor.

Knäckebröd kan man ju alltid äta, särskilt om man hittat glutenfria. Men det är mackor också och nu ska jag ju inspirera mig själv till att äta mindre mackor så därför kommer inte heller knäckebröd upp på listan.

Smoothies är också något jag gärna äter till frukost. Gröna smoothies har jag ätit till frukost i många år, även om det på senare tid blivit mindre av det när mackorna trädde in i livet igen. Men som sagt, jag kan inte använda min ljuvliga blender dagligen. Så nya frukostvanor!

Smart frukost i husbilen

Några olika frukostar jag kommer äta i husbilen kommer här. Sedan tror jag att jag kommer upptäcka fler på vägen 🙂

Chiapudding

Detta är så gott, men det är också ganska fett så jag klarar det inte varje dag. Fördelen är att man kan göra en pudding som står klar i kylen och som räcker i flera dagar. Blanda 1 del chiafrön med 3 delar kokosgrädde. Ställ i kylen över natten och servera till frukost med färsk frukt, exempelvis mango och kiwi. Riktigt smarrig och stadig frukost.

Fruktsallad

Att på kvällen göra en härlig fruktsallad som får stå och gotta sig i kylen under natten. Det är en ljuvlig frukost, särskilt om solen tittar fram och man kan sitta utomhus. Extra mätt blir man med en klick yoghurt också.

Overnight oats

Havregrynsgröt älskar jag! Äter gärna till frukost, men har tillagat i micron. I husbilen kan jag göra det på spisen. Men eftersom jag vill minska förbrukningen och införa vanor som är smarta tänker jag mig istället overnight oats. Så enkelt att göra och väldigt gott, samtidigt som det är en riktigt bra start på dagen, utan att förbruka en enda gnutta el eller gas, eller vatten i husbilen.

1 d havregryn, 1 msk chiafrön (kan uteslutas så klart), kanel och 1 dl mandelmjölk blandas och ställs i kylen över natten. På morgonen serveras med ex. mer kanel och rivet äpple.

overnight oats

 

 

Vad är din favoritfrukost om du ska undvika att använda gas, el och vatten?

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.