FrankieBoy har knött sig in i en trädgård

FrankieBoy

Det är inte riktigt sant, för det är Roger som trixat in vårt kära hem i en trädgård ute på klipporna på Tjörn.

En av mina äldsta vänner och hennes man slog ihop sina födelsedagar och firade 100 år i sin sommarstuga på Tjörn med en härlig baluns. De hade förberett för att vi skulle kunna stå där med vårt hem.

Nu är det ju inte lätt att veta vilket utrymme som krävs för en 8,40 meter lång bil, för det är ju inte bara platsen vi ska stå på som är viktig utan vi ska ju kunna köra dit också och det är knappt vi själva kan bedöma det alltid.

Kommunicera mera!

Det är smala vägar och skarpa hörn här. Så när det bestämts vilken plats vi skulle stå på, pratade jag och Roger om olika sätt att anta utmaningen för att komma dit och sedan stred vi till verket.

Vetorätt och inga höjda röster

För oss är det den som kör som har vetorätt vid vad av lösning. För det är den som kör som har det slutliga ansvaret för att bilen kommer på plats utan skador på bil eller annat.

Vi är överens om att höjda röster inte tar oss i rätt riktning. Så även om den andra har en bättre lösning (i sin egen övertygelse) så är det samtal som gäller, lugnt och metodiskt. Vi provar oss fram och hittar den bästa vägen. Ibland får vi testa flera varianter. Den enda gången som rösten kan höjas är när den som står på utsidan säger stopp. Det är det enda ord som ska framkalla en snabb reaktion av föraren.

Hittills är det bara Roger som suttit vid ratten vid de tillfällena vi hamnat i trånga utrymmen och vi har alltid löst det ruskigt bra, tillsammans.

Det får ta sin tid. Jag går fram och tillbaka runt bilen, till fönstret och sedan runt igen. Bedömer avstånd och informerar. Ställer mig där Roger vill jag ska stå. Och jag gestikulerar. Visar med händerna hur långt det är till dike/häck/sten.. och använder andra tecken som en annan gatupolis. Men det funkar riktigt bra.

FrankieBoy hamnade in emellan buskar och träd i trädgården och snart var vårt hem välbesökt av festens gäster för inspektion!

Och sicken fest!

Tack vare att vi inte bråkar eller gapar på varandra vid en sån här utmaning så var vår stämningen lika god efter som innan vi skulle parkera. Så med varma hjärtan föll vi snabbt in i festatmosfären.

En välordnad fest med trevlig människor i en härlig miljö, att få vara en del av denna milstolpe och det minnet för våra vänner är vi mycket tacksamma för.

Nu hör jag hur det börjar röra sig runt huset och i trädgården, det är nog strax dags för frukost och där efter havsbad.

Fördel med att bo i husbil: vi tar med oss hemmet när vi åker på fest. Vi har vår egen säng att sova i, skönt när en är bekväm av sig. Vi har vår egen toalett att gå på, behöver inte köa. Vi kan gå och lägga oss precis när vi.

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.