Fortsätt du åka till Smögen, så får vi ha Öckerö för oss själva

Öckerö ställplats

En helg i Göteborgs skärgård, Hönö, Öckerö och Hälsö, precis vad vi gillar och behöver!

Många väljer att åka till Smögen och Kungshamn på sommaren. Kanske för att uppleva havsnära miljö, men kanske också för den typiska västsvenska upplevelsen. Gissar jag. Jag har själv i alla fall resonerat så. Tidigare.

I helgen har vi stått på ställplatsen i Öckerö hamn, den delen där bilarna står på EN rad ut mot vattnet. Inte den delen vid servicehuset, där bilarna står som packade sillar, för så vill vi inte stå. Men område B – åh helt perfekt! Solnedgång, båtar, bryggor och 1 meter till vattnet – det är vår melodi det!

Öckerö ställplats

Håller med vår husbilsgranne, ”det märks ju inte ens att det är några andra än vi här”.

Vi har tryggheten av att det är flera bilar, men vi behöver inte se de andra bilarna. Vi ser bara de som står på varsin sida om vår FrankieBoy. På ena sidan Sebbe med husse som vi hade många fina och intressanta samtal med, och vi fick en ovärderlig lista med smultronställen i Spanien, då han bott där. Tack! På andra sidan ett par som läser denna bloggen och kom fram och hälsade. Så roligt att byta några ord mer er.

Vi gillar verkligen alla oväntade möten. Kolla in det här charmtrollet – som gav oss många härliga skratt när hans energi att hoppa efter bollar i vattnet aldrig tog slut.

sebbe

Till alla som stod på ställplatsen igår vill vi be om ursäkt för att larmet gick igång när var ute och cyklade. Vi hade glömt ett fönster och rörelserna från gardiner i blåsten utlöste vårt larm. Känns dock fint att veta att andra husbilister bryr sig och sluter upp kring bilen när larmet går.

Öckerö, Hälsö och Hönö – en härlig cykeltur på 1.8 mil blev det i blåsten. Vi tjuvkikade på ställplatsen på Hälsö, den var full och kändes inte så perfekt som den vi stod på. Vi cyklade upp bland husen och upplevde livet i en skärgårdsidyll på närmare håll.

hälsa hälso

Det är mitt i juli, högsäsong i Sverige, och ”alla” har semester. Men på Öckerö var det så lugnt och skönt. Det fanns till och med flera platser lediga i vårt område.

På Hönö Klåva märktes turisterna av mer. Dit går ju en båt direkt från Stenpiren, så där finns de små mysiga butikerna, restaurangerna och mängder av gästande båtar. Och en ställplats vi inte vill stå på.

När vi kom till Klåva åt vi en fantastisk pizza på Lilling. En kan köpa en halv, inte för att det är billigt, utan för att inte äta sig så himla mätt. Passade oss perfekt. De har annorlunda fyllningar i sina pizzor – den här tog jag (med glutenfri botten):

Mozzarella, rostad butternut, rostad rödbeta, champinjoner, fetaost, honung, riven grano padano, ruccola, rostade pumpakärnor och balsamic glaze

pizza hönö

Den här lilla ögruppen är verkligen idyllisk och väldigt västkustsk. Här finns sjöbodarna, kommersen, restaurangerna, folket och lugnet. Varför åka till Smögen och Kungshamn när en kan åka hit? Men som jag skrev i rubriken – åk du till Smögen, så kan vi lita på att vi får plats när vi återvänder hit till Öckerö, för det lär vi garanterat göra!

Vi avslutar en riktigt skön helg med besök på IKEA idag innan vi landar i Alingsås igen för ytterligare en veckas hårt arbete.

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.