Första veckan med husbilsliv

första veckan i husbilen

Nu har vi bott i FrankieBoy i en vecka! Och allt känns väldigt bra!

Roger kollar kvalet i Formel 1 i sängen, bakom den stängda dörren och jag sitter skönt med datorn i knäet i passagerarstolen och har en nybryggd kopp kaffe intill. Solen lyser in fint genom fönstren. Tänker jobba en stund. Snart. Ska bara…

Grejat i lägenheten

Har varit en del i lägenheten den har veckan, packat ner det sista som ska till husbilen och hämtat i omgångar för att successivt flytta in i skåpen. Det finns nu bara en flyttkartong kvar med saker som ska hit. Vi gav bort tallrikar, brickor, bestick, kuddar och annat de ville ha av det som fanns kvar till bättre behövande. Fyra stora svarta sopsäckar har även körts iväg till container och det finns nu nästan bara städsaker kvar.

Vi har passat på att duscha och tvätta kläder i lägenheten, när vi ändå varit där och grejat. Idag blir det premiär för dusch i husbilen!

Det känns så skönt att lämna lägenheten, vi trivs inte alls i huset, det är alldeles för mycket gnäll och pekpinnar för att passa oss.

Husbilen är ”hemma”

När vi säger ”hem” så syftar vi numera båda två på husbilen. Inget känns svårt eller konstigt i husbilen. Vi lär oss successivt hur allt fungerar och det är bara roligt!

Solen värmer gott genom fönster och takluckor, men när det är för varmt är det bara att öppna upp lite fönster så blir det skönt klimat inne även varma dagar, som i går t.ex. Tror inte det kommer vara några problem med att vi valt att inte ha någon AC. Vi ska ju vara i Sverige på sommaren 🙂

Just nu har vi väl egentligen bara ett problem att lösa. Det är våra cyklar. De är lite för stora och frågan är om det är värt att de tar upp stor del av garaget och är krångliga att få in/ut eller om vi ska se om vi behöver köpa andra, mer kompakta cyklar. Oavsett så är det ingen panik med det beslutet, vi kan finurla på det lite till.

Inatt har vi stått hos våra härliga vänner Anna & Johan i Herrljunga, underbart smidigt att efter en skön kväll ta några steg ut genom dörren och sedan vara i sin egen säng. Snart äter vi frukost tillsammans innan vi så småningom rullar vidare genom landet.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.