Första mötet med husbilskollektivet

husbilskollektiv-mote

Igår rullade vi in på Tjolöholms ställplats vid lunchtid för att möta upp några andra som också är engagerade i att försöka få till ett husbilskollektiv.

Vi har en liten styrgrupp där vi är några aktiva i att få till ett husbilskollektiv. På gårdagens möte var vi 6 på plats för att diskutera och ventilera. Det var regnigt och blåsigt så vi knödde in oss i FrankieBoy, en hade bulle med sig och vi satte på kaffet. En härlig dialog där vi landade i några beslut efter ett par timmar, efter att vi först lärt känna varandra lite mer.

Göteborg med omnejd

Vi vill ha kollektivet i närheten av Göteborg, max 5 mils radie från stan. Vi är alla angelägna om att hitta en miljö som är riktigt trivsam och där vi har ca 10x10m tomter, om möjligt. En plats som vi kan docka in till när det passar oss och som vi kan längta till.

Tillgänglighet

Det ska vara en boplats som inte är begränsad till säsong, vi har pratat pengar och ekonomisk förening. Vi har också bestämt att det ska vara cykelavstånd till affär och att det måste finnas vatten, tömning och el på plats.

Nu är vi igång

Vi vill börja i liten skala och se hur det fungerar. Vi kommer lära oss så mycket vi kan om regler, prata med markägare för att utreda möjligheter och ha fler möten för att komma framåt.

Det är en härlig samling människor i olika faser i livet som ingår i vår lilla grupp och det ska bli så spännande att se var det landar. Kanske det tillkommer fler i gruppen och kanske någon ångrar sig. Oavsett så är nu målet satt att vi till nästa vår ska ha en plats att docka in oss på, tillsammans.

Det värsta som kan hända är ju att vi har lärt känna ännu fler fantastiska människor!

Och är du intresserad av att vara en del av styrgruppen eller att gå med i kollektivet när konceptet är klart, skicka ett mail till boihusbil@gmail.com.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.