Första intrycken av Portugal

Portugal

Vi har nu varit i Portugal i en dryg vecka och de här är våra första intryck!

Efter 3 månader i Spanien så märker vi faktiskt att vi åkt in i ett nytt land, även om vi inte kommit längre än till Albufeira. Och eftersom vi haft sjukdom och otur så vill vi ju även ge er lite positiva vibbar (tack för tipset Titti!).

Spanien och Portugal är de två länderna på Iberiska halvön och eventuella jämförelser är alltså med Spanien.

Klart vatten

Första besöket med havet efter att vi passerat gränsen var i Altura och där var vattnet så klart! Det kändes också varmare när jag ställde mig barfota i vattenbrynet. Men det kanske bara är ett önsketänkande, Atlanten är väl i regel kallare än Medelhavet. Längtar efter att få bada igen.

Vi kan kommunicera

Här i Portugal kan alla engelska. Vi kände direkt att det kommer vara så skönt att kunna kommunicera igen. Det är helt klart en fördel att kunna språket i det landet en befinner sig i, men vi har inte haft möjlighet att lära oss tyska, holländska, belgiska, franska, spanska och portugisiska inför den här resan. Därför är vi ytterst glada över att här kunna prata mer med de vi möter.

mandelblom portugal

Blommande mandelträd

Utmed vägarna ser vi blommande mandelträd. Letade efter det i Spanien, såg bara några när vi körde till Sevilla. Här är de överallt. Det är även en massa apelsinträd. Och utmed vägarna sitter det personer och säljer sin lilla skörd. Vägarna är sämre och cykelvägar existerar knappt. Google Maps funktionen att ta fram rätt väg för cykel fungerar inte i det här landet alls. Tydligen något politiskt sa ställplatsägaren i Faro.

Renare och grönare än Spanien

Det är renare här. Mer sand, men inte lika nedskräpat. Inte hittills i alla fall. Vägrenarna är städade. Och det är mycket mer grönska.  Ja det är vårt första intryck i alla fall.

Så nu när vi har sjukdom och otur bakom oss så kan ju allt bara bli bättre och i det här landet känns det som vi verkligen kan trivas. Själv tror jag mer på västkusten än Algarve, vi får se om jag har rätt.

Översta bilden är från när vi cyklade runt i Faro, detta är strandpromenaden utanför den gamla delen av staden. Den andra är från när jag äntligen kunde komma nära ett mandelträd som blommade.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Då kan vi tipsa om Annas Instastories!

Där läggs filmer på vyer, aktiviteter och andra vardagsgrejer ut. Men även bilder och bildtexter som vi hoppas ger en tydlig inblick i vår livsstil.