Floda-Nääs sjöpromenad och grill vid sjökanten

frankiakompisar i Nääs

Vi skulle träffa vår kompis Lena någonstans runt Göteborg, gärna nära Lerum. Nääs ställplats bestämdes.

Kl. 14 skulle vi ses på ställplatsen i lördags, men vi tänkte det inte gör något om vi kommer lite tidigare, för att säkra upp att det verkligen fanns någon ledig plats. Det finns 5 platser på grus vid vattenkanten och några i gräset 100 meter bort.

När vi kör på motorvägen från Partille ser vi en Frankia komma utgörandes från Floda, jajamen det var Lena. Hon hade samma tanke, det gör inget om en kommer tidigare.

Ställplatsen Nääs

Det fanns inte en enda husbil på ställplatsen så vi kunde i lugn och ro ställa oss med bodelsdörrarna mot varandra och skapa vår gemensamma uteplats. Läget toppenfint! Vi ser sjön och en mindre båtbrygga, visst är motorvägen nära, men den hörs bara om en lyssnar efter den. Bedömning om ställplatsen hittar du i våra Sverigekarta.

Floda-Nääs sjöpromenad

Efter att ha installerat oss och pratat ikapp oss sen sist så åkte promenadskorna på och vi gick runt sjön. Vi följde Floda-Nääs sjöpromenad (här kan du se en karta) och fick uppleva en variation på natur och underlag. En del av promenaden gick på Götaleden. Totalt blev det ca 8 km på en väldigt plan mark. En lagom tur i perfekt väder med sol och moln samt runt 20 grader.

Tillbaka vid bilarna blev det gott kaffe från FrankieBoys kök och ljuvligt god apelsin/chokladglass från Lenas frys. Efter ännu mer prat om våra erfarenheter av att bo på heltid i husbilarna, för det gör Lena också, så började det kurra i magen. Grillen drogs igång och middagen blev så där härligt god som den blir när vi varit utomhus hela dagen.

Och lite bilder blev det allt!

Floda-Nääs sjöpromenad

Flera skyltar utmed hela rundan, så en kan hålla koll på var en befinner sig.

Götaleden

Götaleden är tydligt uppmärkt, vi gick en liten bit på den.

badbrygga

Finns många privata bryggor och badplatser runt hela sjön.

Badplats

Kommunal badplats intill järnvägen

Natt och dag blomma

Lena fick nostalgikänning när hon hittade Natt och dag blomman.

svensk sommaridyll

En svensk sommaridyll passerade vi!

floda nääs sjöpromenad

Träspångar, grus, asfalt.. variation på underlag och miljö

bro nääs

En av broarna vi gick över, denna är vid Nääs

En härlig dag med skön vandring, gott sällskap och dessutom mycket gott att stoppa i ansiktet – en grym lördag helt enkelt!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.