Flera svenska digitala nomader i Alcossebre

alcossebre

Så här många svenskar har vi aldrig sett på en och samma boplats i Europa och flera av oss är digital nomader!

Som svensk är det så klart väldigt kul att säga hej och byta några ord men andra svenskar. Ta en fika eller två och lära känna varandra om personkemin stämmer. För oss som arbetar är det extra roligt att träffa andra nomader då livsstilen är lika. På den här ställplatsen är det massor av svenskar!

När vi pratar med andra väljer vi alltid att prata engelska först. Det kan bli väldigt roligt ibland. Särskilt när det visar sig att personen vi talar med faktiskt är från Sverige 🙂

Samtal med M från Sverige

Jag stod och diskade här på ställplatsen, Las Moreras Camper Park, i Alcossebre. I samma utrymme finns tvättmaskin och torktumlare. Det är samma typ av maskiner som på Miramar så jag har full koll på hur de fungerar. Precis efter att jag hjälpt en person med att få igång maskinen kom det en annan person med en kasse för tvättning. Jag berättar då på engelska att maskinen precis är igångsatt. Vi fortsätter att prata om olika saker samtidigt som jag diskar, till slut frågar jag ”Where you from?” ”From Sweden” får jag då till svar. Mitt svar blev ”Varför pratar vi då engelska med varandra?” och vi båda brister ut i gapskratt. Såna händelser fastnar och bidrar till minnen från just den här ställplatsen och orten.

Posten

Hunden ”Posten” med lite sand i ögat i husses famn

Tre nomadpar från Sverige

Just nu är vi tre digitala nomadpar här. Det är jag och Roger, M & A (och hunden ovan) som vi träffade på Miramar samt ett annat par som vi bara pratat med lite grann hittills. Förra övervintringen träffade vi inga andra svenskar alls som fortfarande jobbar. Att nu vara tre husbilspar som delar livsstilen som digitala nomader och samtidigt bor i en husbil är fantastiskt kul! Det ena paret bor i husbilen på heltid som vi gör, det andra är ute på en långresa och har kvar sin lägenhet i Sverige. Men vi älskar verkligen att dela våra erfarenheter med andra digitala nomader, och är de svenska är det ju lite lättare att konversera.

Vi tog en kort cykeltur norrut i går eftermiddag och kan bjuda på lite bilder från den turen. Översta bilden är lägenheter som ligger precis vid i hamnen, med egna båtplatser.

alcossebre

Faro de Cala Mundina

alcossebre

Cala Mundina

alcossebre

Utsikten från Puerto Deportivo Las Fuentes

alcossebre

Alcossebres strand i motljus

alcossebre

Cala Mundina

alcossebre

Fin gata inne i Alcossebre

Här trivs vi riktigt bra, det finns en del semesterlägenheter men också en del spanjorer. Affärer och restauranger är öppna och det är en ganska liten stad. Enda nackdelen är väl att det inte finns någon Mercadona matbutik, men både Consum och Spar finns. Kustlinjen bjuder på naturreservat, stränder och klippor. Strandpromenader och boardwalks.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.