Ferrarimuseet i Ferraristaden Maranello

Ferrari museum maranello

Som F1 entusiast och bilintresserad är ett besök på Ferrarimuseet i Maranello såklart på ens bucketlist. Så även på Rogers.

Så i veckan besökte vi Ferrarimuseet i Maranello. Det finns även ett kompletterande museum i grannstaden Modena, men det hoppade vi över, trots att det går bussar mellan dem.

I Maranelllo finns inte bara museet utan även Ferrarifabriken, Formel 1 stallet Scuderia Ferrari samt Ferraris testbana. Hela stan är också präglad av Ferrari, logotypen finns i blomdekorationer och Enzo Ferrari (grundaren av Ferrari) står staty på stadens marknadstorg. Det finns också mängder med butiker som säljer Ferrariprylar.

Ferrarimuseet i Maranello

En ståtlig båge mötte oss vid entrén till museet. Vi parkerade våra cyklar alldeles utanför dörrarna och klev in i de lyxiga lokalerna. Fick lite Apple-känsla när vi kom in. Men den försvann successivt, även om det var fina bilar och häftigt utformade lokaler så blev det aldrig lika bra som känslan när vi klev innanför dörrarna.

Båge Ferrari Museum

Välkomnande båge vid museet

Ferrari

Vid entrén fanns detta konstverk?

Det var väldigt fina bilar på plats, men det var för få, de har gjort så otroligt många fler varianter än vad som visades i museet. Det tyckte Roger så klart var tråkigt, men han njöt ordentligt av det som visades. Det är väldigt vackra bilar! Mycket information om historien finns överallt. Att läsa, på italienska och engelska. En fräck hall med alla vinster från Formel 1. Vårt besök varade i ca 1,5 timme.

En snygg display av några bilmodeller

ferrari

Ferrari F50 gjordes för att fira sitt 50-års jubileum

ferrari

Oliver Lees track-day bil FXXK. Finns I 32 exemplar. Kostade 2 200 000 Euro vid köp 2015 och en var tvungen att äga minst 5 Ferraribilar vid köptillfället.

ferrari

FXXK bakifrån, Roger spanar in den framifrån

ferrari

De 32 ägarna bjuds in till bandagar av Ferrari där de kan köra sina bilar. De är nämligen förvarande och förvaltade av Ferrari.

ferrari

2018 års Formel 1 bil

ferrari

Smalt utrymme kan en tycka, men den innersta delen, där det står Ray Ban, sätts dit först när föraren satt sig. Så den täcker axlarna.

ferrari

Mycket Formel 1 priser har det blivit för teamet genom åren.

ferrari

Några av de gamla Formel 1 bilarna

ferrari

En Alfa Romeo minsann. Men det var det Enzo Ferrari körde innan han startade Ferrari

ferrari

Lite andra racingbilar från Ferrari

Ferrari 250 GT, en klenod. En av världens dyraste bilar.

Simulator

Ferraris Formel 1 depå från 2015 (tror vi).

När museet är avklarat så leds en in i simuleringsrummet, men det kostade extra att testa och var inget som Roger (eller Anna) tyckte var viktigt. Sen kom vi in i shoppen med Ferrariprylar innan vi kom till utgången. Det var kul att se alla prylar men såklart köpte vi inget, dels för att vi inte behövde något och dels för att det var på tok för dyrt. T.ex. €22,- för en kaffemugg med Ferrariloggan på.

Vi saknar interaktivitet i det här museet. Det enda som händerna kunde vidröra var provlappar av läder som hängde på ett ställe. Annars var det bara synen av alla sinnen som fick uppleva något. Ett besök räcker, även för en bil- & F1 entusiast som Roger, men vi är glada att vi varit där!

Ställplats 5 km från museet

Vi stod på ställplatsen Area Sosta Camper – ”Terra dei Motori” i Fiorani Modenese och sov som stockar. Ljudet från testturer av Ferrariebilar gav oss goa vibbar när vi var vid FrankieBoy på dagtid. Cykelavståndet till museet i Maranello är bara 5 kilometer och det är cykelväg nästan hela vägen. Du kan se bild från ställplatsen i inlägget om Dolomiterna.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.