Fel slutsiffra i registrerings­numret!

husbilsbesiktning

Men vad irriterande med fel slutsiffra på registreringsnumret!

Vi har fått vårt registreringsnummer och vet nu att det slutar på en 2:a. Det betyder att vi måste besiktiga bilen senast 31/3 varje år. Vilket i sin tur alltså betyder att vi måste vara i Sverige för det.

Så.. vi hade ju sagt att vi skulle vara hemma 1 april, men beroende på hur vardagarna ser ut så kommer vi alltså att vara i Sverige senast i slutet av mars. För bilbesiktning. 29 mars är sista vardagen i mars månad 2019, så vi får väl boka en besiktningstid i Skåne den fredagen så kan vi sen köra långsamt upp mot Alingsås.

Hade varit skönare om vi hade en annan månad, men nu är det som det är och det gäller att planera i god tid så vi inte missar besiktningstiden. Lägger med andra ord genast in i Asana – mitt projektverktyg & to-do – att boka besiktningstid i god tid.

Påsk och vår

Nä, bilden har inget med besiktningen att göra. Vi har ju ingen bil att fota än och hittade denna och den tycker den är fin. Ger mig känsla av vår och sommar, vilket vädret inte lyckas ge mig, och så är den påskgul. Klockren egentligen med andra ord 🙂

Nu är det snart dags. Om några dagar (på onsdag) hämtar vi FrankieBoy.

Edit: ändrade regler i maj gör att vi kan besiktiga bilen i t ex augusti innan vi åker söderöver och sen besiktiga i augusti nästa år. Roger ringde Transportstyrelsen och fick klara besked. Så ni läsare hade rätt, tack för vägledning!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.