En långhelg med spender­byxorna på eller bo i husbil i två månader?

spara pengar

När det finns en anledning samt när en ser högen växa, då är det riktigt kul att spara! 

Att göra jämförelser mellan befintlig och tidigare livsstil är något som vi tycker är jättekul. Särskilt när det gäller hur och på vad vi spenderar våra pengar.

Att spara nu & så

Jag, Anna, var inte så bra på att spara pengar innan jag träffade Roger. Berodde så klart delvis på att jag var ensamstående med två barn. Jag sparade till deras körkort, oavsett hur tufft jag ibland hade det ekonomiskt så sparade jag till dem. Men aldrig en krona till mig själv. Det tyckte jag inte var viktigt av nån anledning.

Roger har alltid sparat och det intresset har han lyckats överföra på mig, och det är jag jätteglad för!

I början av februari gjorde vi en summering av vårt kapital. Pengar på banken och fonder. Den summan räknade vi sedan om till månader, eftersom det är vårt sätt att realisera en summa pengar.

Häromdagen gjorde vi samma uträkning och kunde konstatera att vi har sparat in fler månader.

Den här livsstilen, vårt minimalistiska och hållbara tänk gör att vi inte spenderar lika mycket pengar som tidigare. Så även om vi har halverat vår inkomst så har vi likvärdigt sparande. Det är otroligt stimulerande och också en av anledningarna till den här livsstilen.

Resor nu & då

En stor utgift i tidigare livsstil var resor. Vi kunde spendera 20-30 000 på en långhelg med flyg, hotell och restaurangnotor om vi hade spenderbyxorna på. Nu byter vi miljö så ofta vi vill, men genom att ha hemmet med oss behöver vi inte äta ute, utan gör det när vi verkligen vill. Vi behöver inte flyga kors och tvärs ständigt och vi behöver inte bo på hotell. Vi kommer helt säkert göra resor med flyg och sova på hotell framöver också men nu när vi vet att vi kan leva i två månader på utgifterna för en långhelg med spenderbyxorna på, så är vårt val inte ett alls så svårt.

Dessutom upplever vi faktiskt mycket mer i den här livsstilen! Så vi fortsätter att spara och ökar på vår frihet, för det är så vi ser på vårt kapital. Det skapar en enorm frihet i nya beslut.

Hur ser du på sparande – är det något du gör och i så fall varför?

Bilden är från en cykeltur i Schweinfurt.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.