En intensiv tisdag med lång to-do

sup

Ibland hopar det liksom ihop sig med massor av ärenden att göra. Vår tisdag var en sån dag!

Vi vaknade vid 8-tiden och gjorde vad vi skulle på morgonen, sedan rullade vi över bron till Hönö för att ta färjan över till fastlandet efter ett par lugna och sköna dagar på Fotö. Vår to-do lista var lång så det var bara att sätta igång.

Vägning

När vi körde förbi Arendal körde vi in och vägde FrankieBoy igen. Den här gången stod inga lastbilar vid vågen så vi kom åt att både väga och se resultatet. 4840kg. 160 kg till godo. Vi är på rätt väg och har lyckats få ner vikten en del. Sist hade vi 40 kg till godo.

Våtdräkter

Nästa stopp var XXL i Sisjön, vi hade kikat på nätet och de hade storlekar på lager som vi trodde skulle passa oss. Och jajamen, vi gick ut från affären med varsin våtdräkt 3.2 tjocklek. Inte så avancerad med limmade sömmar, utan en enklare variant som vi tror kan räcka. Vi lär ju bli varse om det var ett snålköp eller inte.

Mat

En Willys låg intill så vi gick in där och fyllde på skafferi, kyl och frys. Det finns vissa matvaror på Willys som är riktigt goda och dessutom billiga. Vi har bland annat hittat en tomat- och paprikasoppa som vi gärna har hemma att ta fram när hungern sätter in och orken på att laga mat tryter.

Cykelaffären

Vi styrde kosan mot Alingsås och fastnade i köer på E6an, men det är tydligen vanligt med mycket trafik vid lunchtid där. I Alingsås stannade vi vid cykelaffären och lämnade in min cykel för att de skulle dra åt alla ekrar som skruvat upp sig. Troligen har de inte varit åtdragna ordentligt när cykeln lämnade fabriken.

Skomakaren

När vi parkerat på Savannen, som konstigt nog var helt tom trots Gothia Cup i stan, så promenerade vi till skomakaren på Kungsgatan. Han hjälpte mig att laga dragkedjan på min korkväska från Portugal.

Flip-flog till Roger

Inne på Intersport i Storken hittade vi ett par flip-flop i plast till Roger, som han kan använda när han går till och från stranden. Oömma som kan bli blöta utan att bli förstörda. 69,- var ett väldigt bra pris.

Glasögonband

En tur in till optikern blev det också, och där köpte vi band som ska hålla fast glasögonen när vi SUPar. Jag tappade mina solglasögon och vill inte tappa fler. Sen är det ju så att vi hoppas att vi en vacker dag ser det ut som på bilden ovan, att vi kan stå med vanliga kläder och aldrig ramla i. Men än så länge behöver allt sättas fast 🙂

Bankfacket

Tömde och sa upp vårt bankfack.

Jobba på kontoret

När vi ändå var nära kontoret så gick vi dit och jobbade lite. Dessutom behövde vi skriva ut lite papper om Approved by Boihusbil så det var skönt att få ordnat med det.

Hänga med dotter

Så klart vill vi krama på dottern när vi är Alingsås! En snabbvisit hann vi med innan vi rullade vidare.

Systemet

På väg tillbaka till FrankieBoy på Savannen så stannade vi även på Systembolaget för att fylla på vin- & ciderförrådet lite.

Middag med goa vänner

Avslutade kvällen med middag och fina samtal med vänner i Sjövik, nån mil från Alingsås, tills kvällen övergick i ny dag.

Så skönt att få tillbaka en del av energin som vi förbrukat under dagen och väldigt tillfredsställande att nu ha gjort de här sakerna som stod på listan att göra.

Fotot fick jag skickat till mig från Eva Dramin, husbilsliv.se, passade ju fint till dagens inlägg! Tack!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.