En helg med cykling och vandring

bauerskog

Efter lite kyligare och blötare väder kom det en helg med sköna temperaturer och en hel del sol, det har vi nyttjat!

Att utforska områdena vi befinner oss i tycker vi är härligt! I helgen stod vi på Bauergården ställplats i Bunn, i John Bauers trakter för inspiration.

Vi cyklade två dagar och tog en vandring en dag.

Cykeltur 3,1 mil

Vätterbrantsleden går lite kors och tvärs så det är lätt att hitta cykelvägar som leder en tillbaka till ursprunsplatsen utan att behöva använda samma väg två gånger. Det var väldigt kuperat och benen var ömma och härliga när vi återvände till ställplatsen. För oss var elen nödvändig på denna cykelrunda då vi klättrat 350 höjdmeter på denna rundan.

Vyerna bjöd mestadels på välskötta gårdar, kohagar, skog och ängar av spannmål samt gräsvall. Med tanke på hur kuperat det var tycker vi det var lite för lite utsiktsvyer. Men absolut en härlig natur att cykla igenom. Vill en stanna och fika så passerar denna rutten ett populärt kafé, Flättinge Gårdscafé.

Underlaget var mycket asfalt och lite grusvägar.

Den här slingan cyklade vi i fredags.

cykeltur bunn

Fina hus och gårdar såg vi massor av.

Cykeltur 2,7 mil

Den här turen var väldigt tråkig att cykla. Var asfalt i princip hela vägen och endast cykelväg den sista biten genom Bunn. Inget att vila ögonen på nästan. Det var en hel del blommor i dikena och vi svischade förbi en hage med vackra gutefår. Men det var typ det.

Använde inte elen lika mycket som igår, men hade inte tyckt det varit roligt utan den. Totalt 190 höjdmeter idag.

Passerade Åsens by, så om en vill göra en utflykt dit kan den här turen funka.

cykeltur i Bunn

Den här turen cyklade vi i lördags.

Hittade en mossbeklädd sten och en humla i blomsterhavet!

Vandring 8,1 km

Vi lät cyklarna vila och tog en promenad in i skogen istället, i jakt på tomtar och troll. Det var mestadels flugor vi fick uppleva, vilket direkt påminde oss om att det är en av anledningarna att vi inte trivs i skogen. Jag (Anna) var ordentligt insmörjs med myggmedel så det enda bett jag fick var från en blinning.

Gick igenom tallskog, lövskog, kalhyggen, snårskog och lite trollskog minsann. Asfaltsvägar, skogsvägar, grusvägar och stigar. Definitivt en stor variation.

Klättrade 160 höjdmeter idag ungefär, så ganska svettig tur.

vandring i Bunn

Svettig vandring genom varierad natur

blåbär

Till och med mina blåbär hittade flugorna direkt.

Fina vandringsleder genom trollskogen.

Nu är vi färdiga med skogen!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.